Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для 41 школи області закупили нові кабінети, ще 10 отримають мультимедійне обладнання

Для 41 школи області закупили нові кабінети, ще 10 отримають мультимедійне обладнання

Про хід підготовки до нового навчального року в області розповіла голова ХОДА Юлія Світлична.

У навчальних закладах регіону продовжують ремонтні роботи та оновлюють обладнання.

«Цього року за рахунок обласного бюджету нове обладнання для оснащення кабінетів математики, хімії, фізики, біології й географії та меблі придбали для 41 загальноосвітнього навчального закладу в 10 районах, 3 містах та 3 ОТГ», - відзначила керівник області.

Так, нові кабінети з’являться в школах Балаклійського, Близнюківського, Богодухівського, Валківського, Вовчанського, Дворічанського, Золочівського, Нововодолазького, Печенізького, Сахновщинського районів, міст Куп’янськ, Лозова, Первомайський, а також Старосалтівської, Мереф’янської та Чкаловської об’єднаних громад.

«Також поставлено 35 одиниць мультимедійного обладнання для 10 загальноосвітніх навчальних закладів Красноградського, Нововодолазького, Первомайського та Печенізького районів, міста Первомайський і двох громад – Старосалтівської та Роганської», - повідомила Юлія Світлична.

Вона відзначила, що особливу увагу в області приділено оснащенню опорних шкіл.

«Ми не женемося за кількісними показниками, не намагаємося просто змінити вивіски на школах. Кожну з 12 опорних шкіл, що вже працюють на Харківщині, ми відкривали лише після проведення капітального ремонту та встановлення нових комп’ютерів і обладнання в кабінетах фізики, хімії, біології, математики, географії. І це не комплект пробірок, а сучасні цифрові лабораторії, інтерактивні комплекси, на яких навчаються діти в європейських країнах», - підкреслила голова ХОДА.

Усе необхідне нове обладнання та меблі також уже встановлюють у новій школі в селищі Пісочин.

За інформацією Юлії Світличної, обладнання оновили й у дитсадках регіону. Так, було проведено оснащення пралень та харчоблоків у 7 дошкільних навчальних закладах Золочівського, Ізюмського, Красноградського, Первомайського районів та міста Первомайський, облаштовані тіньові навіси та пісочниці з навісом на ігрових майданчиках у 3-х дошкільних навчальних закладах Близнюківського та Первомайського районів, придбано комплекти меблів для дошкільного підрозділу Петрівського навчально-виховного комплексу Красноградського району.