Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти в наданні матеріальної допомоги

Михайла Черняка просили сприяти в наданні матеріальної допомоги

9 серпня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися до заступника голови ХОДА переважно з проханнями сприяти у виділенні коштів на лікування. З подібними проханнями зверталися заявники з Харкова, Харківського, Зміївського, Куп'янського та Дергачівського районів. Михайло Черняк запевнив, що всі звернення розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

Також на прийом звернувся ветеран та інвалід війни з Кегичівського району. Він просив сприяння у вирішенні побутових питань, оскільки будинок, у якому він проживає з дітьми, не обладнаний системою водопостачання та не опалюється.

«Ми розглянемо шляхи вирішення матеріальних проблем, для цього будуть задіяні керівництво та куратор району на рівні заступника голови ХОДА. Щодо вашого стану здоров'я - будуть проведені всі необхідні процедури, також розглянемо питання вашого оздоровлення в санаторно-курортних установах», - пообіцяв Михайло Черняк.

З питанням щодо існуючих можливостей отримати путівку в один із санаторіїв області звернувся інвалід першої групи з селища Пісочин Харківського району.

«У наступному кварталі для вашої категорії з держбюджету виділять кошти. Ми проконтролюємо, щоб ви отримали путівку в санаторій, який вам показаний медиками», - повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

Заявники також просили сприяння в організації повторного проходження медико-соціальної експертної комісії та встановлення правильного діагнозу й у оформленні пенсії зі зменшенням пенсійного віку як потерпілому внаслідок аварії на ЧАЕС.

За потребою заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду. Підняті в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.