Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіональному ЦНАПі готуються встановлювати систему електронної черги

У регіональному ЦНАПі готуються встановлювати систему електронної черги

Перший заступник голови ХОДА Марк Беккер і представники USAID та IDLO обговорили майбутнє відкриття регіонального ЦНАПу і подальшу допомогу міжнародних організацій в його роботі.

У зустрічі, що пройшла 8 серпня, взяли участь представник Американського Агентства Міжнародного розвитку USAID Бенджамін Лонг і директор IDLO в Україні Леван Дучідзе.

Марк Беккер повідомив, що на даний момент роботи в регіональному центрі надання адміністративних та соціальних послуг вийшли на завершальну стадію: в приміщеннях встановлюються меблі, проводяться комунікації. Роботи йдуть згідно з графіками, і до 23 серпня ЦНАП буде готовий до відкриття.

«Процес знаходиться під щоденним контролем глави області Юлії Світличної. Вона особисто інспектує виконання робіт. Також було зібрано велику нараду за участю всіх служб, які надаватимуть послуги в центрі, щоб скоординувати їх подальшу роботу і забезпечити максимально якісне надання послуг громадянам», - підкреслив перший заступник голови ХОДА.

У свою чергу, регіональний менеджер програми «Зміцнення громадянської довіри» (UCBI II) Аліса Хенсон повідомила, що організація готова вже на цьому тижні встановити в центрі систему електронної черги. До установки програмного забезпечення приступлять, як тільки приміщення остаточно облаштують меблями.

Також зараз проводяться навчальні курси з обслуговування клієнтів для персоналу центру від фахівців IDLO. За словами Левана Дучідзе, навчання вже пройшли близько 60 осіб, всього його пройдуть 140 співробітників ЦНАПу.

Експерти по кадрам IDLO планують допомагати в роботі центру протягом кількох днів після його відкриття.

«Крім того, наші експерти протягом декількох місяців будуть супроводжувати проект. Також ми плануємо й надалі розвивати навчальний портал для співробітників центру і проводити онлайн-курси», - розповів Леван Дучідзе.

Бенджамін Лонг підкреслив важливість реалізації такого масштабного спільного проекту в Харкові і наголосив на необхідності донести максимум інформації про можливості центру до громадян.

«Ми провели велику роботу за підтримки наших міжнародних партнерів і створили найбільший ЦНАП в Україні. Ми очікуємо, що щодня в ньому будуть отримувати послуги до 2 тисяч жителів Харківської та сусідніх областей. Безумовно, ми зробимо все, щоб якомога більше громадян дізналися про центр і змогли скористатися можливостями, які він дає», - запевнив Марк Беккер.