Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанську відкриють сучасний Центр надання адміністративних послуг

У Вовчанську відкриють сучасний Центр надання адміністративних послуг

Реконструкцію будівлі планують завершити до кінця року.

Новий Центр надання адміністративних та соціальних послуг розташується в будівлі колишньої школи-інтернату, яку закрили кілька років тому. Зараз у будівлі проводять реконструкцію - з огляду на сучасні вимоги розміщення подібних центрів.

«Зробити процес надання адміністративних послуг максимально простим, прозорим і доступним для людей - це те завдання, яке ставлять Президент і Кабінет міністрів України. У Харківській області ми постійно ведемо роботу щодо вдосконалення самих ЦНАПів і розширення списку тих послуг, які вони надають, - зазначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Центр у Вовчанську надаватиме близько 75 послуг і обслуговуватиме майже 47-тисячне населення району. Зокрема, місцеві жителі зможуть отримати в центрі паспорт у вигляді ID-карти. Також будуть надаватися послуги земельного відділу, здійснюватися видача пільгових посвідчень. Жителям міста ЦНАП надаватиме послуги, що пов'язані з видачею дозвільних документів у будівельній галузі».

Будівля нового ЦНАПу вдало розташована - вона знаходиться в самому центрі Вовчанська, поруч є парковки та всі умови для безперешкодного доступу людей із обмеженими можливостями.

«У 2016 році була розроблена проектно-кошторисна документація, ми подали даний проект на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Пройшли відбір у Харківській області - отримали найвищу оцінку. Після цього проект розглянули в Києві. Виділили 10% співфінансування з районного бюджету. Уже проведені всі тендерні процедури й розпочато роботи», - розповів голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник.

Реконструювати будівлю почали тиждень тому. Зараз на об'єкті працюють 30 будівельників.

«Проект масштабний. Терміни стислі. Усе повинно бути зроблено грамотно й оперативно. Зараз ми працюємо шість днів на тиждень. Не виключаємо, що тим, хто буде займатися оздоблювальними роботами, доведеться працювати в 2 зміни», - зазначив виконроб Василь Грона.

Зараз у Вовчанську працює Центр надання адміністративних послуг, проте умови, в яких відвідувачам надають послуги, не відповідають сучасним вимогам, розповіла керівник центру Інна Разіна. Установу розміщено в двох невеликих кабінетах, своєї черги людям доводиться чекати в коридорі.

«У новому центрі, який буде розділений на зони, людям буде комфортно. Тут розміститься зона очікування, куточок для сім'ї, а також зона інформування, в якій представник центру буде розповідати відвідувачу, куди пройти та які послуги він може отримати. Сам центр буде розділений на фронт-офіс, де безпосередньо буде проводитися робота з відвідувачами, і бек-офіс, де будуть обробляти документацію», - розповіла Інна Разіна.

Нагадаємо, на завершальній стадії знаходиться будівництво Регіонального ЦНАПу в Харкові. Центр на пр. Тракторобудівників, 144, надаватиме близько 450 послуг і в перспективі стане обслуговувати жителів не тільки Харківської, а й сусідніх областей. Будівництво центру знаходиться на особистому контролі керівника області Юлії Світличної. Планується також, що власні ЦНАПи працюватимуть у кожній об'єднаній громаді області, зокрема, в Старосалтівській - уже працює. Зараз проводяться дослідження щодо можливості організації Центрів надання адміністративних та соціальних послуг у селах.