Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У серпні понад 160 харків’ян призвуть служити за контрактом у частинах ВДВ

У серпні понад 160 харків’ян призвуть служити за контрактом у частинах ВДВ

У Харківському облвійськкоматі провели черговий курс інформаційно-роз’яснювальної роботи з військовозобов’язаними та відбір кандидатів для проходження військової служби за контрактом у частинах Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Так, до військової установи запросили півсотні потенційних новобранців-контрактників із числа мешканців декількох районів Харківщини.

«У серпні в призовній роботі районні військкомати будуть робити акцент на відборі професійних військових для служби в якості воїнів-десантників. Планове завдання щодо відправки громадян до частин ВДВ для нашого регіону становитиме понад 160 осіб. Враховуючи чималу кількість харків’ян, яким по душі романтика «блакитного берету», вважаю, що ми впораємося з цим фронтом робіт», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін.

Зокрема, перед кандидатами для проходження служби за контрактом виступили: представник  Генерального штабу Збройних Сил України підполковник Руслан Свідунович, офіцери 81-ї окремої аеромобільної та 25-ї окремої повітряно-десантної бригад.

Досвідчені воїни-десантники продемонстрували відеоролики про службу в частинах ВДВ, розказали про бойовий шлях та традиції підрозділів, умови полігонного навчання та відпочинку контрактників тощо.

«Перевага у відборі хлопців для служби в частинах Високомобільних десантних військ надавалась тим, хто вже служив у цьому виді військ чи має бойовий досвід. За перший день інформаційно-роз’яснювальної роботи нам вдалося відібрати 25 рекрутів, серед яких були й дівчата. Більше всього бажаючих стати десантниками було серед мешканців Дергачівського, Ізюмського та Кегічівського районів Харківщини», - розповів Юрій Калгушкін.

Для поповнення лав професійних воїнів-десантників офіцери двох військових частин ВДВ протягом наступних днів зустрінуться з іншими мешканцями Харківщини.