Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У військовому параді до Дня незалежності візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців

У військовому параді до Дня незалежності візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців

Про це повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

В урочистих заходах з нагоди святкування 26-річниці незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців - представників Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

«Понад 1000 військовослужбовців - представників ЗС України, які крокуватимуть у парадних розрахунках Хрещатиком, брали участь у бойових діях на сході України, понад 200 військових нагороджено державними нагородами за особливу мужність і героїзм, які вони виявили під час проведення антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей», – повідомив Степан Полторак.

За словами глави оборонного відомства, цього року під час проведення параду діятиме статична виставка військової техніки.

«Військова техніка, а це 70 одиниць, яка буде представлена на виставці, – це модернізована техніка, а 25 одиниць – нові зразки військової техніки, яка надійшла із заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу», – наголосив генерал армії України.

У святкових заходах участь також братимуть військові оркестри різних військових формувань.

Під час проведення військового параду з нагоди святкування 26-річниці незалежності України військовослужбовці Збройних сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти.

За словами Міністра оборони України, під час проведення параду військовим частинам і з’єднанням, які виявили мужність і героїзм та відзначились у ході бойових дій на сході України, буде присвоєно почесні найменування.

Нагадаємо, цього року в військовому параді у Києві братимуть участь 150 офіцерів та курсантів інженерно-авіаційного факультету Харківського університету Повітряних сил ім.Кожедуба

Як розповів міністр оборони, в урочистостях до Дня незалежності України також візьмуть участь підрозділи з 10 країн НАТО та високі гості з дружніх країн.

«Ми запросили взяти участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня незалежності України наших закордонних партнерів, своїх закордонних колег – представників оборонних відомств і міністрів оборони країн-партнерів, з якими ми співпрацюємо, проводимо спільні навчання, які допомагають нам реформувати вітчизняне військо та оборонне відомство за стандартами НАТО, – наголосив Степан Полторак. – Вже отримали підтвердження від 6 країн. Це будуть представники з країн Альянсу та Грузії».