Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Коломаку відбулася прем’єра опери «Мазепа» у форматі open air

В Коломаку відбулася прем’єра опери «Мазепа» у форматі open air

Оперу Петра Чайковського у постановці Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка представили у рамках фестивалю «Гетьманська слава».

Вітаючи глядачів вистави, голова ХОДА Юлія Світлична підкреслила, що започаткування такого масштабного фестивалю стало можливим завдяки об’єднанню зусиль влади та громадськості.

«Плідна співпраця дала нам змогу перетворити Коломак на козацьку столицю. Вдень ми бачили змагання козацьких куренів та виступи козацьких театрів, побували у місті майстрів. А зараз ми маємо унікальну можливість отримати насолоду від високого мистецтва просто неба, - сказала керівник області. - Такий проект – опера у форматі open air - вперше реалізовано на Харківщині. Сподіваюся, що разом з ініціативною громадськістю ми реалізуємо ще не один масштабний проект».

Прем’єра опери Петра Чайковського «Мазепа» у ХНАТОБі ім. М. В. Лисенка відбулася 1 липня.

За задумом постановників харківської вистави, вона не уславлює російське військо та не кидає тінь зрадництва на гетьмана Мазепу, зберігаючи основну лінію опери – драматичну історію кохання Мазепи та Мотрі. У виставі багато моментів, що стилізують зразки козацького мистецтва. Сценічне оформлення символізує розбудову української державності завдяки будівельним лісам та конструкції, що увінчує у фіналі купол духовного та державного перетворення.

Більше фото