Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізюмську міську лікарню капітально відремонтують

Ізюмську міську лікарню капітально відремонтують

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична під час робочої поїздки в Ізюмський район.

Керівник області зазначила, що в цьому році ремонтні роботи ведуться на близько 20 соціальних та інфраструктурних об’єктах району.

«Один з найважливіших об'єктів - це міська лікарня. Саме в Ізюмській лікарні було врятовано не одне життя наших захисників, яких з 2014 року доставляли сюди із зони АТО. Лікарня, яку побудовано у 1975 році, жодного разу капітально не ремонтувалася. Ми виправимо ситуацію, - сказала голова ХОДА. - У лікарні буде проведений капітальний ремонт. Потрібно зробити утеплення корпусу, замінити вікна та двері, зробити нову покрівлю, відремонтувати внутрішні приміщення та палати, замінити системи тепло- та водопостачання».

Керівнику області вдалося домогтися виділення коштів для проведення ремонтних робіт з Державного фонду регіонального розвитку - 28 млн грн.

Також, за словами Юлії Світличної, до фінансування долучаться обласний та місцевий бюджети.

«Ми маємо чіткий план виконання робіт. Найближчим часом будуть проведені тендерні процедури, і за декілька тижнів будемо братися до ремонту. Крім того, допоможемо лікарні з медичним обладнанням», - підкреслила керівник області.

Ізюмська міська лікарня обслуговує мешканців міста та Ізюмського району, а також сусідніх Борівського та Барвінківського районів. До складу лікарні входить 8 відділень, у кожному з яких щодня проходять лікування близько 40 пацієнтів.

Говорячи про плани розвитку інфраструктури району, Юлія Світлична наголосила, що при виборі пріоритетів спиратиметься на думку громади.

«Маємо багато планів щодо розвитку району. Будемо поступово виділяти ресурси та обов’язково слухати громаду, щоб визначатися з першочерговими завданнями. Передусім робитимемо те, що потрібно людям», - наголосила глава ХОДА.

Серед таких об’єктів - Букінський водопровід, ремонт якого було розпочато у 2016 році.

«Продовжуємо вирішувати питання забезпечення мешканців району якісною питною водою. Понад 40 років цього не робилося. Ми почали займатися реконструкцією в минулому році, завершити плануємо в цьому», - зазначила Юлія Світлична.