Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пісочинська школа буде оснащена найсучаснішим обладнанням

Пісочинська школа буде оснащена найсучаснішим обладнанням

11 липня голова ХОДА Юлія Світлична перевірила стан готовності нового навчального закладу до відкриття.

«Будівництво школи у мікрорайоні «Мобіль» знаходиться на завершальному етапі. Сучасна школа на 640 місць будувалася менше двох років. Це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль на всіх рівнях. Нам вдалося домогтися фінансування з державного бюджету, область також виділила кошти. Крім того, бюджетна децентралізація, запроваджена Президентом, дає результати - і районний та селищний бюджети також мають змогу виділяти кошти на будівництво», - зазначила Юлія Світлична.

Вона повідомила, що найближчим часом навчальні кабінети будуть оснащені мультимедійним обладнанням. У закладі буде облаштовано два комп’ютерні класи та два лінгафонні кабінети для вивчення іноземних мов. Спортивна зала матиме необхідне знаряддя для якісного проведення уроків фізкультури. Учні матимуть змогу займатися футболом, баскетболом, бадмінтоном, легкою атлетикою, гімнастикою, також будуть уроки тенісу та бадмінтону.

«Ми робимо все, щоб і педагогам було зручно працювати, і дітям було цікаво навчатися, - підкреслила керівник області. - Зараз у школі вже встановлюють меблі. До 1 вересня ми плануємо встановити все обладнання та прийняти дітей».

Також Юлія Світлична зауважила, що заклад будується у відповідності до вимог інклюзивної освіти. Зокрема, для дітей з особливими потребами замовлено спеціальні меблі, облаштовується кімната психологічного розвантаження. Заклад обладнаний пандусом для візків, має тротуар з низькими бортами для осіб з інвалідністю, місця для паркування зазначених осіб.

Як відмітила директор школи Галина Волобуєва, цікавою для дітей стане незвичайна бібліотека. Вона буде розділена на декілька зон.

«Бібліотека стане інформаційним центром, який буде оснащено відповідною комп'ютерною технікою. Окрім того, у приміщенні буде створено інтелектуальну зону, де діти зможуть грати у шахи. Ми замовили спеціальні меблі, також у планах - придбати напільні шахи. Буде й зона, де у комфортних умовах на диванчиках учні зможуть читати у зручній для себе позі. Окрім того, буде облаштовано зону, де діти зможуть погратися», - зазначила Галина Волобуєва.

Також вона розповіла, що школа має цікаве естетичне оформлення. Зокрема, на стінах у кабінеті української мови та літератури зображено портрети митців, у класах фізики, хімії, біології – портрети вчених, яскравими фарбами та малюнками оформлені вестибюль школи та інші приміщення.

Наразі оздоблювальні та будівельні роботи майже завершені, на першому поверсі залишилося пофарбувати декілька приміщень, зробити деякі малюнки у класах. У школі проводиться прибирання, до якого долучилися і вчителі, і батьки майбутніх учнів. Паралельно триває монтаж меблів, які поетапно завозяться до школи. Спеціалісти монтують шкільні дошки та встановлюють жалюзі на вікна.

Юлія Світлична особисто контролює питання будівництва школи. Голова ХОДА поставила завдання виконувати роботи якісно та швидко, щоб 1 вересня діти селища Пісочин сіли за парти нової школи.

Нагадаємо, будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль» розпочалося наприкінці 2015 року. Виділення коштів на роботи з державного та обласного бюджету домоглася голова ХОДА Юлія Світлична. Це перша школа, яку зводять «з нуля» в Харківській області за останні 12 років. Школа триповерхова. Навчатися тут зможуть 640 дітей. Зараз у Пісочині не вистачає близько 800 шкільних місць. У селищі працюють два навчальні заклади: колегіум, який переповнений у два рази, і школа, де кількість учнів на 30% перевищує планові показники.

Всього до послуг учнів у школі буде 27 навчальних кабінетів, 2 комп’ютерні класи (59 ПК), 2 лінгафонні кабінети, спортивна зала, актова зала, бібліотека, спортивний майданчик, стадіон, їдальня, відпочинкові зони, кімната для відпочинку дітей з особливими потребами.

За сучасними вимогами будуть обладнані кабінети фізики, хімії, біології, географії, інформатики, початкової школи, математики, української мови, історії України, мистецтва й лінгафонний кабінет.

Більше фото