Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка до зими в Нововодолазькому, Валківському районах та Люботині проходить за графіком

Підготовка до зими в Нововодолазькому, Валківському районах та Люботині проходить за графіком

Про це повідомляють у Департаменті житлово-комунального господарства і розвитку інфраструктури ХОДА.

11 липня відбулося чергове засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери області до зими. На заході обговорили актуальні питання підготовки господарського комплексу Нововодолазького, Валківського районів та м. Люботина, житлово-комунального та дорожнього господарства, а також об'єктів соціальної сфери цих районів до осінньо-зимового періоду 2017/2018 років.

Під час засідання одним з головних розглядалося питання забезпечення питною водою споживачів міста Люботин, для чого заплановано проведення капітального ремонту водозабірної артезіанської свердловини по вул. Курортній, 19. На ці цілі у цьому році з обласного бюджету було виділено кошти в обсязі 1492,158 тис. грн, а також з міського бюджету – 165,8 тис. грн. На даний час оновлено проектно-кошторисну документацію для здійснення капітального ремонту водозабірної артезіанської свердловини, філією ДП «Укрдержбудекспертиза» проведено експертизу кошторисної частини проектної документації та укладено угоду з ТОВ «Компанія з водозабезпечення «Бурвод» на проведення робіт.

Для забезпечення мешканців Валківського району стабільним водопостачанням за кошти обласного бюджету у поточному році проводиться  капітальний ремонт водогону у м. Валках  протяжністю 2 км та встановлення башти  Рожновського для свердловин на загальну суму 1 млн 650,0 тис. грн.

Як підкреслив директор Департаменту ЖКГ і розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, у Нововодолазькому районі в рамках державної програми з енергоощадження активно продовжується робота щодо стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.

«Станом на 1 липня у районному відділенні АТ «Ощадбанк» укладено 80 договорів кредитування на суму 2 млн 289,8 тис. грн, у т.ч. 4 договори на суму 85,1 тис.грн на придбання твердопаливних котлів», - зазначив Сергій Магдисюк.

За підсумками виїзних засідань учасники штабу відмітили, що у перевірених районах підготовка до нового опалювального сезону проводиться згідно з графіком.