Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко перевірив готовність чотирьох районів до опалювального сезону

Євгеній Шахненко перевірив готовність чотирьох районів до опалювального сезону

6 липня відбулося чергове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу області до зими.

Голови РДА Красноградського, Зачепилівського, Кегичівського та Сахновщинського районів інформували про плани і проведену роботу.

Зокрема, в Зачепилівському районі ведуться роботи із заміни вікон та дверей в центральній районній лікарні, капітальний ремонт також планується зробити ще в чотирьох закладах охорони здоров'я.

У Кегичівському районі до опалювального сезону підготовлено 75% житлових будинків, в інших проводиться перевірка димоходів та інші підготовчі роботи.

«Ми раді, що вирішилося одне з проблемних питань щодо підготовки житлових будинків до опалювального сезону. Багатоповерхівка колишнього військового містечка потребувала заміни даху. І тільки завдяки сприянню голови області Юлії Світличної ми отримали необхідні гроші, і ремонт буде проведений», - сказав глава Кегичівської РДА Роман Гончаров.

Особливу увагу Євгеній Шахненко приділив питанню ремонту доріг. Він наголосив на необхідності привести до ладу маршрути шкільних автобусів і дав відповідні доручення головам місцевих рад.

«Це питання знаходиться на особистому контролі голови області Юлії Світличної. Дороги мають бути підготовлені до початку навчального року, маршрути шкільних автобусів повинні бути, в першу чергу, безпечними», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також звернув увагу керівників районів на необхідність популяризації серед населення «теплих» кредитів на придбання енергоощадних матеріалів і котлів на альтернативному паливі.

«З державного бюджету відшкодовується 35% суми кредитів, узятих на енергоощадні заходи, з обласного - 15%, близько 10% відшкодовує районна влада. Всього виходить близько 60%. За ці гроші можна утеплити будинок, поміняти вікна, двері, відремонтувати покрівлю. Цей механізм потрібно популяризувати», - сказав Євгеній Шахненко.

За інформацією керівників РДА, в Зачепилівському районі з початку року було видано понад 65 таких кредитів, у Сахновщинському - 58.

Також Євгеній Шахненко дав доручення керівникам районів привести до ладу охоронні зони ліній електропередачі, щоб не допустити обривів проводів внаслідок налипання снігу в зимовий період.