Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для проведення безпечних жнив у області створено 35 добровільних пожежних формувань

Для проведення безпечних жнив у області створено 35 добровільних пожежних формувань

Питання забезпечення протипожежного захисту місць збирання, перероблення та зберігання врожаю - 2017 обговорили під час засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

Відкриваючи засідання, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер підкреслив, що керівник області Юлія Світлична поставила перед усіма залученими структурами завдання щодо якісного проведення збирання врожаю.

«Наразі в області встановилася пожежонебезпечна погода, тому звертаю увагу всіх глав РДА, що питання протипожежної безпеки під час проведення польових робіт повинні бути на першому місці», - наголосив Марк Беккер.

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Костянтина Панфілова, для ліквідації можливих загорянь на полях і в місцях зберігання та перероблення врожаю в районах Харківщини створено 35 добровільних пожежних формувань загальною чисельністю 105 осіб, 8 пожежних машин, 3 автоцистерни та інші засоби й механізми пожежогасіння.

«Сільгоспгосподарства повинні дотримуватися правил протипожежної безпеки, зокрема, хлібні поля біля лісосмуг та доріг повинні бути обкошені та зорані смугою. Неприпустимим є спалення стерні. Питання дотримання заходів пожежної безпеки актуальні й для хлібоприймальних підприємств. В області приймання і зберігання зерна здійснюють 59 хлібоприймальних підприємств», - зауважив  Костянтин Панфілов.

Він наголосив, що також перед районами області стоїть завдання до початку збирання врожаю обладнати первинними засобами пожежогасіння всю зернозбиральну техніку, агрегати й газотранспортні засоби, а також провести протипожежний інструктаж з трактористами, комбайнерами та іншими працівниками.

Крім того, під час засідання комісії обговорили забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей. Зокрема, закладів соціального обслуговування населення, культури, освіти та охорони здоров’я, підприємств громадської торгівлі. З доповіддю про дотримання правил протипожежної безпеки на соціальних та сільськогосподарських об’єктах виступили керівники РДА та виконкомів міст обласного значення.