Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА взяла участь в обговоренні заходів щодо протидії лісовим пожежам

Голова ХОДА взяла участь в обговоренні заходів щодо протидії лісовим пожежам

22 червня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Захід проходив у режимі відеоконференції.

Предметом обговорення стали заходи для запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільськогосподарських угіддях влітку 2017 року.

Під час засідання голова ХОДА Юлія Світлична наголосила на необхідності приділити особливу увагу заходам щодо попередження пожеж і надзвичайних ситуацій, а в разі їх виникнення - оперативно реагувати.

«Усі служби повинні приділити увагу протипожежній безпеці в лісах. Якщо буде невідповідна реакція представників лісних господарств, інформуйте профільні структурні підрозділи облдержадміністрації, - звернулася до керівників відповідних служб Юлія Світлична. – Окрім того, увагу слід приділити також безпеці та протипожежному стану всіх сміттєвих полігонів. Ця робота повинна вестися спільно зі співробітниками ДСНС, МВС та органів місцевого самоврядування. А в разі виникнення надзвичайної ситуації всі служби повинні діяти злагоджено».

Довідка. Станом на 22.06.2017 в області зареєстровано 34 лісові пожежі, загальна площа яких склала 42,91 га. Найбільша на даний момент лісова пожежа виникла 23 квітня в Балаклійському районі в результаті НС 65-му військовому арсеналі. Площа пожежі склала 20,2 га. Протягом пожежонебезпечного періоду цього року на Харківщині відповідні служби разом із представниками ЗМІ провели 670 рейдів щодо дотримання населенням вимог пожежної безпеки в лісових масивах. Також спільно з представниками Департаменту цивільного захисту ХОДА, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства протягом квітня були проведені перевірки готовності лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду.

Більше фото