Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 30 об'єктів соцсфери області переведуть на альтернативне паливо

Близько 30 об'єктів соцсфери області переведуть на альтернативне паливо

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Він повідомив про те, як проходить в області підготовка до опалювального сезону. Так, уже розгорнуті роботи по переводу систем опалення 29 об'єктів соцсфери на альтернативне паливо. Крім того, в області ведеться робота по підключенню індивідуального газового опалення населенню в тих населених пунктах, де котельні застаріли і приносять комунальним підприємствам колосальні збитки. Такі заходи заплановані в кількох населених пунктах області.

«Старі котельні ми теж готуємо до опалювального сезону. Якщо раптом станеться аварійна ситуація, ми їх включимо, і люди будуть з теплом, - сказав Євгеній Шахненко. - Є і вимушене переведення на індивідуальне опалення - так, як це сталося в Балаклії. Переводимо 16 будинків на вулиці Арсенальній, де котельня була повністю зруйнована в результаті НП».

Євгеній Шахненко також повідомив, що до нового опалювального сезону активно готують Зміївську ТЕС. Два блоки станції переобладнують для роботи на газовому вугіллі.

«За рахунок коштів державного бюджету реконструюють блоки №2 і №5. Блок №2 працює в пуско-налагоджувальному режимі. Все йде за планом, зараз проходить процес здачі органам державного архітектурно-будівельного контролю. До початку опалювального сезону обидва блоки будуть переведені на неантрацитове вугілля. Це зменшить ризики для опалення 15-тисячного селища «Слобожанський». Також це дасть позитивний ефект для всієї енергосистеми», - розповів Євгеній Шахненко.

Він нагадав, що розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної про підготовку до опалювального сезону 2017-2018 років затверджено графік проведення засідань виїзних штабів у всіх районах і містах області.

«Виїзні штаби у нас проходять два рази на тиждень. Розбираємо на місцях всі існуючі проблеми, щоб уникнути зривів в опалювальному сезоні», - сказав Євгеній Шахненко.

В цілому показник готовності області до зими в даний момент становить 35% від плану.

«Наприклад, з 2530 об'єктів бюджетної сфери у нас вже на сьогодні підготовлено 862. Ми фіксуємо щодня результати, моніторимо кожний район, - сказав Євгеній Шахненко. - Керівник області Юлія Світлична поставила нам завдання: до 15 вересня підготувати до опалювального сезону всі об'єкти».