Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили припинити екологічні порушення в Харківському районі

Марка Беккера просили припинити екологічні порушення в Харківському районі

21 червня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Під час прийому мешканка Харкова попросила Марка Беккера звернути увагу на ряд екологічних проблем, що пов'язані з річкою Безчереватою в селищі Рай-Оленівка Харківського району.

«Прошу допомогти зберегти річку - зараз вона обміліла та заросла чагарником і очеретом, до того ж у її русло постійно скидають будівельне та інше сміття, - поділилася харків'янка. - У мене є інформація, що територія русла річки вже віддана в приватні руки як земля для ведення індивідуального господарства. Це знищить річку остаточно. Але є й ті, хто рятує водойму. Так, один із мешканців району своїми силами розчистив частину русла».

На думку жінки, якщо річки не стане, рівень підземних вод впаде, й місцеве населення залишиться без питної води.

Марк Беккер вислухав заявницю й доручив директору Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрію Тимчуку провести інспекцію.

«Фахівці Департаменту обов'язково вивчать матеріали та проінспектують ділянку русла річки, екологічні порушення слід припинити», - сказав Марк Беккер.

Крім того, до першого заступника голови області жителі Харківщини зверталися за допомогою у вирішенні земельних та правових питань. Про свої проблеми, що виникли при оформленні земельних ділянок, розповіли заявники з Сахновщинського, Вовчанського та Харківського районів. Розібратися в ситуаціях, які склалися в земельних відносинах, Марк Беккер доручив представнику Головного управління Держгеокадастру в Харківській області.

Усі, хто прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА, за потребою, отримали консультації керівників профільних підрозділів. Питання, що були підняті в ході прийому, Марк Беккер взяв на контроль.