Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Києві відбувся перший міжнародний саміт з кібербезпеки, співорганізатором якого став Офіс Харківщини у Вашингтоні

У Києві відбувся перший міжнародний саміт з кібербезпеки, співорганізатором якого став Офіс Харківщини у Вашингтоні

Участь у саміті Global Cybersecurity Summit – 2017, який проходив 14-15 червня, взяли понад п’ятсот представників з 25 країн світу.

Учасники форуму - представники сфери державного апарату, бізнесу та дипломатичного корпусу - обговорили найактуальніші питання, що постають сьогодні перед національною економікою та урядами країн у сфері кіберзахисту критичної інфраструктури, розвитку сучасних оборонних технологій, протидії кібершпіонажу та хакерським атакам на виборчі системи тощо.

Як зазначили топ-спікери форуму, Україна стала «полігоном для випробування новітнього кіберозброєння Росії» та однією з перших держав, які зазнали масованих хакерських атак на об’єкти енергетики, банківського сектору, транспорту, охорони здоров’я та інших ключових сфер. Саме тому досвід українських фахівців сьогодні є важливим для багатьох країн.

Зокрема, Посол США в Україні Марі Йованович підкреслила, що кібератаки на енергетичну систему України у 2015 році були першими в світі.

«Українські фахівці винесли з цього урок, і в грудні 2016 року українська енергосистема вже витримала і успішно відбила кібератаку. Як ми знаємо, подібним нападам піддалися і Міноборони, Міністерство транспорту. США висловлюють вдячність українським експертам за можливість обміну інформацією з кіберзагрози, що допомогла Америці захистись від аналогічних атак, спрямованих проти державних і урядових установ», – зазначила посол США.

Загалом участь у заході взяли провідні фахівці з 25 країн світу, зокрема - США, Ізраїлю, Швеції, Швейцарії, Польщі, України та інших.

Global Cybersecurity Summit – 2017 став найбільш представницьким форумом у галузі кібербезпеки у Східній Європі на сьогодні.