Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво області ініціює питання розробки механізмів надання матеріальної допомоги на лікування переселенцям

Керівництво області ініціює питання розробки механізмів надання матеріальної допомоги на лікування переселенцям

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час особистого прийому громадян 24 травня.

Жителі області зверталися до заступника керівника облдержадміністрації за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру. Найбільше було прохань про сприяння у виділенні коштів на лікування. Про це просили заявники з Харкова, Харківського, Дергачівського та Чугуївського районів області.

Михайло Черняк запевнив громадян, що їх звернення буде розглянуто на засіданні профільної комісії ХОДА. Тим, хто потребує лікуванні або обстеження, нададуть допомогу в обласних закладах охорони здоров'я.

Серед тих, хто звернувся за матеріальною допомогою на лікування, були й  внутрішньо переміщені особи. Так, переселенка з Донецької області розповіла, що потребує дорогих препаратів і проходження курсу хіміотерапії. Коштів на лікування у родини немає. З подібною проблемою до заступника голови ХОДА також звернулася жінка, яка виїхала з Горлівки.

Михайло Черняк у спілкуванні з переселенцями констатував, що, на жаль, сьогодні на державному рівні не розроблено механізм надання матеріальної допомоги цій категорії громадян.

«Ми вже зверталися у відповідні міністерства з проханням враховувати потреби ВПО під час формування бюджетів і розробити єдиний дієвий механізм, завдяки якому ми зможемо надавати матеріальну допомогу переселенцям. Зараз готуємо такі листи знову, - сказав Михайло Черняк. – За екстрених звернень допомога надається всім громадянам України, але виділити кошти з обласного бюджету на лікування жителям сусідньої області ми не маємо права».

Також у ході прийому громадяни зверталися з питань оформлення субсидій та просили надати допомогу в оформленні пенсії за інвалідністю.

За необхідності, всі заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду. Рішення порушених під час прийому питань Михайло Черняк взяв під особистий контроль.