Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чемпіонат Європи з боксу – серйозний, іміджевий захід, тож маємо забезпечити гідний рівень його проведення. Ігор Райнін

Чемпіонат Європи з боксу – серйозний, іміджевий захід, тож маємо забезпечити гідний рівень його проведення. Ігор Райнін

Глава Адміністрації Президента України провів засідання Організаційного комітету з проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу 2017 року серед чоловіків.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо проведення змагань, які відбудуться у Харкові з 14 по 25 червня, та скоординували позиції. Ігор Райнін наголосив, що Україна, як сторона, яка приймає високий чемпіонат, має забезпечити належний рівень його підготовки.

«Вперше в Україні досить серйозний, іміджевий захід, який, певен, стимулюватиме молодь до занять цим видом спорту. Тож від того, як ми його проведемо, залежить не лише імідж спорту України, а й держави загалом», - сказав він.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов поінформував присутніх про стан підготовки до чемпіонату. Він, зокрема повідомив, що на сьогодні затверджено план заходів, який погодили всі задіяні органи державної влади, та передбачено фінансування у обсязі 2 млн 150 тис. грн. «Практично всі заходи вже виконано або у стані виконання», - констатував міністр. Окрему увагу Ігор Жданов звернув на питання забезпечення трансляції змагань національними ЗМІ.

Президент Федерації боксу Володимир Продивус повідомив, що українська команда готується до чемпіонату, і зазначив, що федерація отримує підтримку від усіх задіяних у його проведенні. Він повідомив, що на даний час Україна отримала близько 40 заявок про участь, тобто очікується майже 300 спортсменів.

Заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев доповів про стан підготовки інфраструктури, яка буде задіяна під час чемпіонату. За його словами, і зала, і місця для тренування та проживання спортсменів вже готові. Також вже відібрано волонтерів-перекладачів з англійської, французької та німецької мов, які працюватимуть з делегаціями.

Глава Адміністрації Президента особливо акцентував на питанні забезпечення безпеки учасників змагань та вищезазначених об’єктів, вболівальників, посилену антитерористичну охорону. «Маємо діяти на упередження», - підкреслив Ігор Райнін.

Представники Служби безпеки України запевнили, що вживатимуть всіх необхідних заходів задля того, аби чемпіонат відбувся у атмосфері безпеки.

Задля оперативної координації дій всіх, хто залучений до підготовки і проведення змагань, Глава АПУ запропонував створити відповідний штаб.

Чемпіонат Європи з боксу є головним змаганням боксерів- любителів з європейських країн, що відбувається під егідою Європейської федерації любительського боксу (EUBC). Чемпіонат серед чоловіків проводиться з 1925 року з періодичністю раз на два роки.

ХХХХІІ Чемпіонат Європи 2017 року з боксу серед чоловіків проходитиме з 14 по 25 червня 2017 року в м. Харкові на базі Палацу спорту «Локомотив». Розігруватимуться ліцензії до чемпіонату світу 2017 року в Німеччині. Передбачається участь 350 спортсменів з 44 країн світу. Фінальні змагання відбудуться 24 червня поточного року.

Нагадаємо, коментуючи рішення виконкому Європейської конфедерації боксу щодо проведення чемпіонату Європи, голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що в регіоні буде вжито всіх необхідних заходів для гарантування безпеки спортсменів та вболівальників.