Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкцію спортшколи «ХТЗ» контролюватиму особисто. Юлія Світлична

Реконструкцію спортшколи «ХТЗ» контролюватиму особисто. Юлія Світлична

16 травня голова ХОДА відвідала одну з найбільших дитячо-юнацьких спортшкіл України.

Юлія Світлична оглянула результати ремонтних робіт, які провели в комплексній ДЮСШ «ХТЗ» у 2015 - 2016 роках, та ознайомила юних спортсменів і їх тренерів з подальшими планами щодо відновлення школи.

«У спортивній школі «ХТЗ» знаходяться 18 секцій і кожній з них необхідно приділяти увагу. Будівлі протягом тривалого часу не ремонтували. Починаючи з 2015 року, ми взялися за відновлення школи, зміцнювали матеріально-технічну базу. З 2016-го року почали ремонтувати. Цього року зосередимося на реконструкції системи опалення та перекритті даху (а це близько 4000 квадратних метрів), а також продовжимо зміцнювати матеріально-технічну базу», - повідомила Юлія Світлична.

Як розповів директор КДЮСШ «ХТЗ» Леонід Задорожний, за 2015 - 2016 роки в спортшколі було зроблено чимало. Зокрема, утеплили легкоатлетичний манеж, побудували гардероб для спортсменів, відремонтували тренерську, частково - дах будівлі, придбали необхідний спортивний інвентар. Також вдалося провести реконструкцію залу для боксу, в якій сьогодні займаються 75 юних спортсменів.

«Зала була в непридатному стані. Сьогодні ви бачите результат. З кожним днем охочих займатися боксом стає все більше», - сказав Леонід Задорожний.

За інформацією Юлії Світличної, цього року на ремонт і зміцнення матеріальної бази спортшколи «ХТЗ» виділили майже 15 млн грн. 1,8 млн грн з цієї суми спрямують на закупівлю спортивного інвентарю для легкоатлетів. Також планують не тільки відремонтувати покрівлю та систему опалення, але й привести до ладу фасад і низку приміщень.

«На цей рік для нашої школи була виділена безпрецедентна сума, - зазначив директор КДЮСШ «ХТЗ». - Плануємо завершити роботи в легкоатлетичному манежі, зокрема - опалення, дах, привести до ладу стіни. Також ми плануємо ремонт у залі штанги - будівля 1953-го року побудови потребує утеплення, ремонту покрівлі, зміцнення фундаменту. Тендер проведено, фірму-переможця оголошено. Уже найближчим часом будівельники розпочнуть виконання робіт».

Під час відвідування спортивної школи керівник області оглянула всі приміщення, які потребують ремонту, а також футбольне поле й легкоатлетичний манеж.

«Я не буду проводити нарад у кабінеті. Я буду виїжджати на місце, дивитися, що необхідно зробити, і буду особисто контролювати хід робіт, - підкреслила Юлія Світлична. - Фінансові ресурси, які виділені з державного та обласного бюджету, повинні бути використані раціонально та якісно».

Довідка. У комплексній ДЮСШ «ХТЗ» займаються понад тисячі молодих спортсменів. Тут функціонує 18 відділень: бокс, дзюдо, тріатлон, футбол, настільний теніс, теніс, регбі, легка атлетика, пауерліфтинг, важка атлетика, фехтування, хокей з шайбою, сучасне п'ятиборство, кульова стрільба, художня гімнастика, тхеквондо, вільна боротьба, кікбоксинг. Тільки в 2016 році школа підготувала 45 кандидатів у майстри спорту та 17 майстрів спорту України. Щорічно комплекс приймає до 100 тисяч осіб, тут проводяться змагання та чемпіонати різних рівнів. Більшість будівель і споруд, у яких займаються вихованці школи, були побудовані ще в 1970-х роках, і з того часу тут не проводився капітальний ремонт.

Більше фото