Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава ХОДА провела зустріч з активом профспілок області

Глава ХОДА провела зустріч з активом профспілок області

З представниками профспілкових організацій Юлія Світлична обговорила актуальні питання трудових колективів регіону.

«Конструктивний діалог між представниками профспілок, керівництвом і співробітниками облдержадміністрації дає можливість безпосередньо взаємодіяти, швидко і оперативно вирішувати всі питання, що виникають, - як своїми силами, на місцевому рівні, так і за допомогою звернень до Кабінету міністрів. Наше завдання - допомагати кожному жителю області», - сказала Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що робота кожного трудового колективу дає можливість регіону бути лідером в Україні за більшістю показників, і зазначила, що важливим завданням на даний момент є підняття престижу робітничих професій.

У ході зустрічі глава області також повідомила про те, що 26 квітня було підписано тристоронню угоду між роботодавцями, профспілками і ХОДА.

«З мого боку ви можете розраховувати на підтримку. Керівництво області не стоїть осторонь проблем, а намагається їх вирішити в найкоротші терміни», - сказала Юлія Світлична.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, роботу соціальних структур області разом з соціальними партнерами зосереджено на реформі системи оплати праці, посиленні соціального захисту громадян, які працюють, реформі системи пенсійного забезпечення.

«У 2016 році в області створено 31,5 тисячі нових робочих місць, або на 14,6% більше, ніж у 2015 році. За попередніми даними, за січень-лютий 2017 року в області створено 8,6 тисячі робочих місць, або в два рази більше, ніж за такий же період минулого року. Майже 1,5 тисячі підприємств, які створили нові робочі місця в минулому році, отримали компенсацію єдиного соціального внеску - і це найкращий результат по Україні», - сказав Михайло Черняк.

Голова Харківської обласної ради профспілки працівників соціальної сфери Людмила Пластун подякувала команді ХОДА за злагоджену і ефективну роботу в сфері соцзахисту.

«Харківська область змогла оздоровити величезну кількість ветеранів коштом обласного бюджету, на що було витрачено 16,7 млн ​​грн. У той же час у минулі роки на ці цілі виділялося не більше ніж 20% від цієї цифри. Це досягнення, яке заслуговує на повагу», - сказала Людмила Пластун.

Також вона зазначила, що в рамках обласної програми на проведення капремонтів інтернатних установ у минулому році було виділено і освоєно 22,4 млн грн.

«За всі минулі роки, а я в цій сфері працюю понад 40 років, виділялося 1,5 - 2 млн грн. І в цьому році - знову 20 млн», - підкреслила Людмила Пластун.

Крім того, вона порушила питання про необхідність забезпечення комп'ютерною технікою працівників профспілок соціальної сфери.

Юлія Світлична зазначила, що це питання буде розглянуто в обов'язковому порядку і, можливо, включено в міжнародні проекти і програми.

Також у ході зустрічі розглянули питання стабільної роботи великих підприємств області, виплати зарплат, соціально-економічної захищеності працівників, зайнятості населення, розвитку промислового комплексу та інші.

Більше фото