Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили освоєння коштів на будівництво та ЖКГ

У ХОДА обговорили освоєння коштів на будівництво та ЖКГ

Про хід освоєння коштів, які були виділені з обласного бюджету, природоохоронного фонду і районних бюджетів, говорили в ході селектора 26 квітня.

Нарада відбулася під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Він зазначив, що в поточному році максимальну кількість коштів було спрямовано на місця - замовниками робіт були районні держадміністрації та виконкоми рад міст обласного підпорядкування.

«Це була позиція голови ХОДА Юлії Світличної, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Главам районів та міським головам рекомендую ретельно проаналізувати стан кожного об'єкта».

Як зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков, в області велика увага приділяється вирішенню питань будівництва, реконструкції та проведенню ремонтних робіт об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

«Станом на 20 квітня, у будівельну галузь області передбачено капітальні вкладення в сумі 312,3 млн грн, у тому числі коштом обласного бюджету - 103,3 млн грн, обласного фонду охорони навколишнього природного середовища - 15,9 млн грн, і коштом районних та міських бюджетів - 141,9 млн грн», - навів дані Сергій Жуков.

Про ситуацію з освоєння коштів для розвитку галузі ЖКГ повідомив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк. За його інформацією, на даний момент на продовження і завершення робіт на перехідних об'єктах, розпочатих у 2016 році, виділено 9 млн 370 тис. грн. На об'єкти, роботи на яких заплановані на цей рік, - 10,5 млн грн. По семи перехідних об'єктах укладено і зареєстровано в Держказначействі додаткові угоди, профінансовані авансові платежі і розпочато роботи. За новими об'єктами проведено процедури відкритих торгів.

Під час наради кожен район області надав детальний звіт щодо освоєння коштів обласного бюджету. Підбиваючи підсумки селектору, Євгеній Шахненко ще раз наголосив на відповідальності за виконання завдань особисто глав районів.

«Слід уважно вивчити кожен об'єкт, ознайомитися з документацією та необхідністю коригування. Керівники районів особисто відповідають перед главою ХОДА за освоєння грошей, які виділив обласний бюджет. Ми проведемо аналіз і, у разі невиконання завдань, будемо розглядати варіант перерозподілу коштів», - підкреслив Євгеній Шахненко.