Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна конференція з енергетики зібрала понад 200 учасників

Міжнародна конференція з енергетики зібрала понад 200 учасників

25 квітня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у відкритті «МЕТА - Сonferrence - Modern еnergy technologies applied».

На конференції «Нові енергетичні технології на практиці» представники підприємств і корпорацій, органів влади, науковці, експерти обговорили актуальні питання розвитку українського ринку машинобудування та енергетичного комплексу.

Відкриваючи захід, Марк Беккер від імені глави області Юлії Світличної привітав учасників конференції.

«Я закликаю до того, щоб подібний енергетичний форум проводився в нашому регіоні щорічно, - зазначив Марк Беккер. - Не дивлячись на складні економічні умови в Україні, Харківська область демонструє стабільний розвиток. Цьому є свідченням той факт, що індекс промислового виробництва за 2016 рік зріс на 6%, за два місяці цього року він склав 105,6%. Це показник вищий, аніж у середньому по Україні. У сфері машинобудування індекс промислового виробництва за підсумками двох місяців склав 118%. Ми, безумовно, цим пишаємося. І будемо утримувати цей результат».

Марк Беккер також зазначив, що в нашому регіоні зосереджено провідні підприємства енергомашинобудування - такі, як «Турбоатом», «Електроважмаш».

«Хочу підкреслити, що за 2016 рік Україна видобула близько 20 млрд куб. м газу. З них 47% видобуто саме на території Харківської області», - сказав Марк Беккер.

Він також акцентував увагу на тому, що регіон активно впроваджує реформи, ініційовані Президентом і Кабінетом Міністрів України.

«Ми пишаємося тим, що у нас виконуються всі бюджети. Тільки бюджет розвитку за останні два роки зріс практично в два рази. А це свідчить про соціально-економічний розвиток у цілому, - сказав Марк Беккер. - У Харківській області реалізуються великі інвестиційні проекти. Всі наші підприємства працюють на диверсифікацію ринків, шукають нових партнерів».