Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава ХОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонії в Україні

Глава ХОДА провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Естонії в Україні

Юлія Світлична і Ґерт Антсу обговорили перспективні напрямки співпраці між Харківською областю і Естонською республікою.

Презентуючи потенціал регіону, Юлія Світлична відзначила динамічний розвиток економіки Харківщини, зростання промислового виробництва.

Ґерта Антсу дуже зацікавило питання диверсифікації ринків підприємств області, які раніше були зав'язані на Росію.

«Вам вдалося дуже швидко переорієнтуватися на нові ринки. Безумовно, це робота як самого бізнесу, так і обласної адміністрації», - зазначив посол.

«Нашим підприємствам довелося шукати нових партнерів, орієнтуватися на європейські стандарти виробництва. І це дало результат. Так, торговий оборот з Естонією за результатами 2016 року зріс на 30%, а за кілька місяців 2017 року - ще на 10%», - розповіла Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що диверсифікації ринків сприяє активний розвиток власної міжнародної інфраструктури: відкриття офісів у США і Китаї, пряме співробітництво з посольствами країн-партнерів, яке дає можливість у повній мірі презентувати потенціал області.

Також глава ХОДА зазначила, що одним з найважливіших заходів для розвитку міжнародних відносин є проведення в області Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

Юлія Світлична запросила Ґерта Антсу взяти участь у форумі, який буде проводитися в цьому році.

«Проведення форуму завжди супроводжується підписанням договорів та реалізацією конкретних проектів, - розповіла глава ХОДА. - Ми, як представники влади, зі свого боку, забезпечуємо прозору роботу для чесного бізнесу. Створюємо в області такі умови, щоб кожен, хто хоче розвивати територію Харківщини, мав таку можливість. Як результат - за підсумками 2016 року ми збільшили приплив іноземних інвестицій в область у 10 разів».

Ґерт Антсу зазначив, що естонська сторона зацікавлена ​​у співпраці з Харківщиною в різних сферах. Однією з них є IT-технології.

«Харківська компанія сьогодні бере участь в естонському тендері на реалізацію проекту в цій сфері», - розповів посол.

Учасники зустрічі домовилися, що естонська сторона підготує пакет конкретних проектів, які хотіла б реалізувати спільно з Харківською областю, і презентує його під час наступної зустрічі.

Більше фото