Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Євгенія Шахненка зверталися з проханням допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем

До Євгенія Шахненка зверталися з проханням допомогти у вирішенні житлово-комунальних проблем

21 квітня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

У ході прийому до Євгенія Шахненка звернулися жителі двох гуртожитків Харківського електромеханічного заводу. Мешканці розповіли про те, що вже протягом двох років проходить процедура передавання житла у власність міста.

«На даний момент наші гуртожитки так і не перейшли в управління міста. Існує низка проблем, з якими ми зіткнулися, зокрема, з тим, що нам відключають електроенергію», - повідомили громадяни.

Євгеній Шахненко уважно ознайомився із заявою і дав доручення розібратися в проблемі директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку і начальнику Управління паливно-енергетичного комплексу Олексію Белоцькому.

«Ми створимо робочу групу з вашого питання, до якої увійдуть і керівники заводу. Будемо спільно вирішувати проблеми з електроенергією, а також з передаванням житла місту, - пообіцяв харків'янам Євгеній Шахненко. - Також вважаю за потрібне розглянути можливість створення ОСББ».

Ще один житель міста Харків прийшов на прийом зі скаргою на роботу КП «Житлокомсервіс». Чоловік розповів про те, що представляє інтереси мешканців трьох 16-поверхових будинків, які вважають роботу підприємства неякісною.

«Ми обов'язково візьмемо під контроль ситуацію, - сказав Євгеній Шахненко. - Сьогодні завдяки голові ХОДА Юлії Світличній активізовано роботу з передавання будинків на баланс ОСББ. Як управляти будинками - вирішувати вам, але я пропоную також створити своє ОСББ - є програми, завдяки яким можливе погашення державою до 80% кредитів, які беруть об'єднання співвласників на впровадження енергоощадних заходів».

Також до заступника керівника області звернулася мешканка Харківського району. Пенсіонер стурбована питанням відключення її багатоквартирного будинку в Покотилівці від централізованого опалення. Євгеній Шахненко і фахівці профільних департаментів ознайомили жительку області з порядком переведення будинків на індивідуальне опалення і джерелами фінансування проекту.

Крім того, на прийом зверталися жителі Харківського і Дергачівського районів з проханнями про відновлення електро- і газопостачання.

Євгеній Шахненко запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.