Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Електропостачання в знеструмлених населених пунктах області планують повністю відновити до кінця дня

Електропостачання в знеструмлених населених пунктах області планують повністю відновити до кінця дня

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко 20 квітня під час всеукраїнської селекторної наради, присвяченої ліквідації наслідків стихії.

Нарада пройшла під керівництвом Віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка.

За інформацією Євгенія Шахненка, озвученою в ході засідання, в результаті негоди в Харківській області повністю було знеструмлено близько 100 населених пунктів та 70 - частково. Обриви на лініях електропередачі тривали аж до 14 годин 19 квітня.

«Обласним штабом з ліквідації наслідків стихії було організовано роботу бригад «Харківобленерго». Ми посилили бригади технікою, пальним. Допомогу також надали підрозділи ДСНС, дорожні служби, - розповів заступник голови ХОДА. - У результаті, за станом на 10:00 20 квітня, повністю знеструмленими залишаються 42 населені пункти, 34 - частково».

Сильніше за інші райони області постраждали Зміївський та Зачепилівський, де відбулися обвали щогл високовольтних ліній електропередачі.

«Ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб до кінця дня повністю відновити електропостачання в усіх населених пунктах області, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Матеріально-технічними ресурсами ми забезпечені в повному обсязі».

За прогнозами синоптиків, найближчими днями погодні умови залишатимуться несприятливими. 21 квітня в області очікуються опади у вигляді мокрого снігу і дощу, сильний вітер - 15-20 м/с.

Але, з огляду на те, що температура прогнозується плюсова, налипання снігу і обривів на лініях електропередачі не буде, зазначають фахівці.