Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Велика Британія – один з найцінніших і надійних партнерів України. Президент - на зустрічі з Прем’єр-міністром Великої Британії

Велика Британія – один з найцінніших і надійних партнерів України. Президент - на зустрічі з Прем’єр-міністром Великої Британії

Петро Порошенко подякував Терезі Мей за міцну та надійну позицію Великобританії у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України у зв’язку з незаконною анексією Криму та російською агресією на сході країни.

«Я думаю, що тверда позиція Великої Британії, як країни - підписанта Будапештського меморандуму, дає нам гарантії нашого суверенітету та територіальної цілісності, демонструє надзвичайно надійну позицію щодо нашого стратегічного партнерства», - зазначив Петро Порошенко під час зустрічі з Терезою Мей.

Президент нагадав, що Україна та Британія цього року відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин та зауважив, що нинішній візит до Великої Британії має велике значення, оскільки останній візит українського Президента до цієї країни відбувся 22 роки тому - у 1995 році. «Сьогоднішній візит демонструє достатньо довгий список питань порядку денного двосторонніх відносин, які ми маємо обговорити», - зауважив він.

Петро Порошенко також наголосив на важливості британської підтримки реформ, які відбуваються в Україні. «Я пишаюсь, що у багатьох реформах Британія є партнером, і ми поділяємо успішність цих реформ. Це надзвичайно важливо», - підкреслив Глава держави.

Президент зазначив, що під час переговорів також буде обговорюватись співпраця у надзвичайно важливих питаннях безпеки. Він подякував за ефективну співпрацю з британськими інструкторами, які тренували українських військових, та обмін позитивним та ефективним досвідом.

«Ми говоримо про надання консультативної допомоги в забезпеченні кращих захисних спроможностей українських Збройних сил, оскільки ми знаходимося на лінії фронту у захисті демократії і свободи», - сказав Президент та наголосив, що це є інвестицією в спільну безпеку.

Глава Української держави назвав Велику Британію одним з найцінніших і надійних партнерів України та висловив задоволення існуючим рівнем українсько-британської співпраці. «Ми дуже цінуємо вашу чітку і потужну підтримку»,- підкреслив Петро Порошенко.

Президент України подякував Прем’єр-міністру Великої Британії за дуже теплу гостинність та позитивно оцінив результати своїх зустрічей з представниками бізнесу та Парламенту Великої Британії.

Президент запросив Прем’єр-міністра Великої Британії відвідати Україну в зручний для неї час.

У свою чергу, Прем'єр-міністр Великої Британії наголосила на важливості розвитку та поглиблення двосторонньої українсько-британської співпраці в сфері оборони і безпеки.

Тереза Мей також відзначила важливість продовження політики санкцій стосовно Росії, як одного з дієвих механізмів спонукання агресора до виконання взятих на себе міжнародних зобов'язань.