Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних та транспортних питань

19 квітня відбувся особистий прийом першого заступника голови облдержадміністрації Марка Беккера.

На прийом до Марка Беккера із земельними питаннями звернулися мешканці Вовчанського і Харківського районів. Так, заявники з села Зарічне Вовчанського району повідомили про незаконні, на їхню думку, дії сусіда.

«Зараз вже ведуться судові розгляди щодо того, що сусід заволодів нашими земельними ділянками», - повідомив житель Вовчанського району.

Відповідаючи на звернення, Марк Беккер роз'яснював, що земельні питання вирішуються в судовому порядку, особливо, якщо мова йде про самозахоплення.

Про допомогу в приватизації земельної ділянки на території селища Коротич просила заявниця з Харківського району. Перший заступник голови ХОДА пообіцяв допомогти і доручив розглянути питання представнику Головного управління Держгеокадастру в Харківській області.

Також на особистому прийомі порушувалися питання пільгового проїзду на приміському транспорті. Про фінансування перевезень громадян пільгової категорії на сезонному маршруті «Харків - Михайлівські городи» просили пенсіонери з Харкова.

«Ми вже спілкувалися з перевізником і відновили цей маршрут спеціально для городників - пенсіонерів. Оскільки державним бюджетом не передбачена компенсація за перевезення пільгового контингенту, будемо знову проводити переговори з перевізником, щоб пенсіонери могли платити лише частину вартості проїзду», - прояснив заявникам Марк Беккер.

Таку ж проблему озвучили пенсіонери, які дістаються дачних ділянок у Старий Салтів.

Крім того, жителі області зверталися з питаннями працевлаштування, а також виходили з ініціативою удосконалення продажу сільськогосподарської продукції на ринках Харкова.

Всі, хто прийшов на прийом до першого заступника голови ХОДА, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації. Питання, з якими звернулися громадяни, Марк Беккер взяв під особистий контроль.