Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів виїзний прийом громадян у Люботині

Михайло Черняк провів виїзний прийом громадян у Люботині

24 березня заступник голови ХОДА відвідав місто з робочою поїздкою.

На особистий прийом до Михайла Черняка зверталися з різних питань соціального характеру.

Так, мешканка Люботина попросила допомоги у вирішенні житлового питання: її багатодітна сім'я (двоє батьків і сім дітей) проживає в квартирі площею 21 кв.м. Мер міста Леонід Лазуренко запропонував варіант вирішення проблеми - перебудувати під житловий будинок занедбаний будинок колишньої школи. Там необхідно зробити ремонт перекриття між першим і другим поверхами. Для цього, за словами мера, потрібно близько 2 млн грн. У результаті квартири зможуть отримати близько 15 багатодітних родин. Леонід Лазуренко попросив Михайла Черняка про допомогу обласного керівництва в реалізації цього проекту. Заступник голови ХОДА підтримав ініціативу і пообіцяв вивчити таку можливість.

Одне з питань, порушених у ході прийому, стосувалося перспективи будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу в Люботині.

Михайло Черняк відзначив, що будівництво об'єкта передбачено програмою соціально-економічного розвитку області.

«Коли буде готовий проект, можна буде розраховувати на фінансування як з обласного бюджету, так і з різних фондів, у тому числі міжнародних», - розповів Михайло Черняк, зазначивши, що обласна адміністрація сьогодні готова допомагати громадам у підготовці грамотних проектів, що претендують на фінансування від міжнародних благодійних організацій.

Низка громадян звернулися на прийом з проханням надати матеріальну допомогу на лікування. Їхні заяви будуть передані на розгляд профільної обласної комісії.

Також у ході поїздки до Люботина Михайло Черняк ознайомився з роботою місцевих лікарень, обговоривши з їх персоналом реформування медичної сфери регіону.