Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чим міцніші об'єднані громади, тим сильніше регіон. Михайло Черняк

Чим міцніші об'єднані громади, тим сильніше регіон. Михайло Черняк

24 березня заступник голови ХОДА взяв участь у семінарі для голів місцевих рад - потенційних центрів об'єднаних громад «Роль лідера у розвитку громади».

Звертаючись до учасників семінару, Михайло Черняк наголосив, що адміністративна реформа є однією з найважливіших реформ, які впроваджуються у країні за ініціативи Президента Петра Порошенка.

«Об'єднання територіальних громад - пріоритетний напрямок діяльності обласної адміністрації, процес знаходиться на контролі очільника області Юлії Світличної», - підкреслив Михайло Черняк.

Він зазначив, що в минулому році в області об'єдналися чотири громади, а вже в квітні відбудуться вибори в п'ятій - Нововодолазькій - об'єднаній громаді.

«Наші громади дійсно самодостатні та дієздатні. За кількістю населення, територією та іншими показниками вони відповідають всім параметрам спроможних громад. Це важливо, адже в інших регіонах є випадки, коли громади створювали поспіхом і тепер їм складно розвиватися, використовуючи ті можливості й преференції, які гарантує держава», - пояснив Михайло Черняк.

За його словами, у цьому році в області планують об'єднатися ще, як мінімум, 10 громад. Михайло Черняк запевнив, що всі громади можуть розраховувати на повну підтримку з боку обласної адміністрації.

«Ми розуміємо: чим сильніші громади, тим сильніше регіон. Крім того, у вас є підтримка на рівні державної влади, а також з боку міжнародних партнерів. Є можливість співпрацювати з організаціями та фондами, які готові надавати фінансову допомогу об'єднаним громадам у перехідний період, посилити інфраструктурні об'єкти, залучити додаткові інвестиції», - розповів заступник голови ХОДА.