Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Евакуація жителів у Балаклійському районі: проводиться обхід вулиць та лікарень

Евакуація жителів у Балаклійському районі: проводиться обхід вулиць та лікарень

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та голова ХОДА Юлія Світлична взяли участь у засіданні оперативного штабу щодо надзвичайної ситуації в Балаклії.

У коментарі журналістам Володимир Гройсман повідомив, що наразі спеціалісти моніторять ситуацію стосовно евакуації населення з небезпечної зони поблизу бази озброєння.

«Ця ситуація дійсно є викликом для всіх служб. Зараз проводиться обхід міста, робота в лікарнях - для того, щоб подивитися, чи всі виїхали, чи, можливо, є люди, які потребують особливої уваги. Жителі повинні знаходитися поза межами 10-кілометрової зони. Кожну людину потрібно захистити», - зазначив Глава Уряду.

Він також наголосив, що для короткотермінового перебування людей у готелях повинно бути зарезервовано не менше трьох тисяч місць.

«Ми очікуємо, що ситуація буде затихати. Це означатиме, що відповідні служби проведуть оперативне розмінування території для того, щоб люди могли повертатися. Але наразі це робити ще зарано. Ми бачимо, що уражено біля половини самого арсеналу. Ситуація триватиме від 3 до 7 днів», - сказав Володимир Гройсман.

Окрім того, він зазначив, що всім областям дано доручення допомогти з будівельними матеріалами для проведення відновлювальних робіт на зруйнованих об’єктах. Оцінити масштаб втрат можна буде після того, як вибухи будуть локалізовані.

«На місці працює броньована техніка, але вона має відповідні обмеження щодо пересування. Як тільки з’являється можливість, відповідні служби роблять свою роботу, - сказав Прем’єр-міністр України. - Залучені представники Нацполіції та Нацгвардії. Зрозуміло, що коли люди лишають свої домівки, треба забезпечити їх збереження. Тому вулиці патрулюють правоохоронці. На території працюють понад 550 людей».

Для мешканців району, які потребують допомоги, діє «гаряча» лінія Балаклійської районної державної адміністрації: (05749) 5-10-76.