Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соцслужби Харківщини відпрацювали схему роботи з Кризовим соціальним центром для жінок

Соцслужби Харківщини відпрацювали схему роботи з Кризовим соціальним центром для жінок

Тренінг з відпрацювання механізму направлення жінок, які постраждали від домашнього насильства, до центру пройшов 20-21 березня.

Заняття проходили на базі нещодавно створеної комунальної установи у Лозівському районі.

Організатором заходу є Департамент соціального захисту населення ХОДА за технічної допомоги Фонду народонаселення ООН.

У заході взяли участь представники департаменту, Харківського обласного ЦСССДМ, Головного управління Національної поліції в Харківській області, органів соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, органів поліції Балаклійського, Барвінківського, Близнюківського, Лозівського, Первомайського, Сахновщинського районів та міст Лозова і Первомайський.

У ході тренінгу були опрацьовані моделі та форми міжвідомчого співробітництва при перенаправленні жінок, які постраждали від насильства, до кризового центру для жінок.

Нагадаємо, комунальну установу «Кризовий соціальний центр для жінок» було створено 23 лютого 2017 року рішенням Харківської обласної ради. 

У закладі допомагатимуть жінкам, які звільняються з місць позбавлення волі, та жінкам, які постраждали від домашнього насильства чи торгівлі людьми. За підтримки фахівців та супроводу спеціалістів вони проходитимуть програму інтеграції та реінтеграції в суспільство, отримуватимуть соціальні послуги та комплексну допомогу.