Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представників харківських громадських організацій навчають презентувати свої проекти в запитах на фінансування

Представників харківських громадських організацій навчають презентувати свої проекти в запитах на фінансування

16 - 17 березня у регіоні проходить тренінг, організований Відділом з правоохоронних питань (INL) посольства США, в рамках співпраці з ХОДА.

Як нагадала перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Надія Кривицька, у жовтні минулого року під час економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» Посол США в Україні Марі Йованович разом з головою ХОДА Юлією Світличною повідомили про оголошення Відділом з правоохоронних питань (INL) посольства США конкурсу проектних пропозицій «Протидія корупції у Харківській області». Прийом заяв від громадських організацій регіону тривав до грудня.

«З грудня по лютий Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні аналізував подані проектні заявки. І за результатами було прийнято рішення про проведення навчання, тренінгу для представників тих організацій, які брали участь у конкурсі», - зазначила Надія Кривицька.

Тренінг «Підготовка до подачі запитів на фінансування: зв'язок між стратегією організації, підбором проектів, їх релевантністю та нашою здатністю донести свою думку» спрямований на підвищення якості розроблених проектів та підвищення шансів некомерційних організацій на перемогу в подібних конкурсах.

«Те, що ми робимо сьогодні, дозволяє організаціям з Харкова та області пройти навчання, щоб розібратися - як сформулювати ідеї своїх ініціатив так, щоб вони змогли знайти ресурси для реалізації. Зараз настільки багато можливостей для організацій, що ресурси знайти можна. Завдання - навчитися «запаковувати» ідеї так, щоб ті, кому їх представляють, зрозуміли, що ми маємо на увазі, і вміти шукати фінансування там, де воно підходить для наших ідей», - зазначила стратегіст Олександра Бакланова.

У тренінгу беруть участь 30 представників громадських організацій – учасників конкурсу.

Нагадаємо, конкурс проводив Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні у співпраці з ХОДА. Серед 33-х проектних пропозицій, які надійшли від громадських організацій Харківщини, Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні обрав єдиного переможця – проект «Прозорі бюджети Харківської області: спільні дії громади та ЗМІ». Він передбачає проведення Антикорупційної школи для громадських активістів і ЗМІ та створення коаліції громадських організацій і медіа «За прозорі бюджети Харківської області!». З авторами проекту - ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» - Відділ з правоохоронних питань (INL) Посольства США в Україні підписав грантову угоду.

«У рамках нашої ініціативи в регіоні пройде 5 тренінгів. Ми хочемо дати знання та навички здійснення моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування, - зазначив представник ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» Олексій Кормілецький. – У Харківській області багато активістів, волонтерів, які б хотіли ефективно здійснювати контроль діяльності органів місцевого самоврядування, але не знають як. Ми дамо необхідні для цього інструменти».