Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З ДФРР цього року будуть профінансовані кілька десятків проектів на Харківщині

З ДФРР цього року будуть профінансовані кілька десятків проектів на Харківщині

Про це повідомили в ході селекторної наради Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України 1 березня.

Актуальні питання розвитку будівельної галузі, а також питання попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку в 2017 році, обговорювали з представниками органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування. Участь у нараді взяв заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

На заході, зокрема, проінформували про основні вимоги до оцінювання та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізуються коштом ДФРР.

За даними Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА, відповідно до розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2017 році Харківській області доведено 177,7 млн грн. Цим коштом в області розраховують профінансувати реалізацію кількох десятків проектів.

«Ми запланували та в найближчий час проведемо засідання регіональної комісії, на якому будемо розглядати питання фінансування проектів, що можуть реалізовуватися коштом ДФРР у 2017 році», - повідомили в Департаменті економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Нагадаємо, за результатами проведеного у 2016 році попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які планується реалізовувати в області коштом ДФРР цього року, з поданих заявниками 123 проектів 76-ть визначено такими, що відповідають вимогам чинного законодавства, 70 з яких визнано переможцями конкурсного відбору. Серед них такі проекти: «Пам’ятникоохоронні роботи по будівлі-пам’ятці архітектури по вул. Римарській, 21, у м. Харкові (КП «Харківська обласна філармонія»)», «Нове будівництво школи у мікрорайоні «Мобіль» у смт Пісочин Харківського району».