Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прем’єр-міністр та голова ХОДА взяли участь у нараді щодо розвитку авіабудування

Прем’єр-міністр та голова ХОДА взяли участь у нараді щодо розвитку авіабудування

Нарада відбулась 23 лютого на базі ПАТ «ФЕД».

Перед початком заходу Володимир Гройсман та Юлія Світлична ознайомилися з виробничими потужностями підприємства.

Участь у нараді щодо розвитку авіаційної промисловості взяли Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку України Степан Кубів, віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон, заступники міністрів фінансів, оборони та інфраструктури. Також до участі в нараді були запрошені голова Державної авіаційної служби України, керівники державного концерну «Укроборонпром» та ДП «Антонов», корпорації «Українська авіабудівна компанія», ПАТ «ФЕД» та ДП ХМЗ «ФЕД», ХАЗу й АТ «Мотор Січ» та інші.

Звертаючись до присутніх, Володимир Гройсман відзначив, що 29 листопада нарада щодо розвитку авіабудування пройшла в Києві – на базі державного підприємства «Антонов». За її результатами було створено робочу групу для вивчення проблемних питань галузі та напрацювання шляхів їх вирішення.

«Ми – країна, яка здатна будувати власні літаки. Ми володіємо передовими технологіями, які є основою економічного розвитку. Ми повинні зняти бар'єри, які гальмують розвиток. У нас є знання і технології, щоб випускати власну конкурентну продукцію», - підкреслив Прем’єр-міністр України, відкриваючи нараду.

Степан Кубів, у свою чергу, відзначив, що за останні кілька місяців декілька разів відвідував Харківщину.

«Я переконаний, що відродження промисловості – це правильний шлях, - оцінив він напрямок роботи, що був обраний керівництвом області. - Поєднання прикладної науки, науково-дослідних інститутів, формування ланцюга додаткової вартості продукції – це те, що під силу нашій державі».

Нагадаємо, на початку 2017 року голова ХОДА Юлія Світлична пообіцяла ініціювати нараду, під час якої вирішуватиметься питання авіаційної промисловості, зокрема - ХАЗу, за участю керівництва профільних міністерств, ДК «Укроборонпром» та концерну «Антонов». Керівництво області неодноразово привертало увагу центральних органів влади щодо необхідності спільного вирішення питань розвитку промисловості Харківської області із залученням до цього процесу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та керівництва державного концерну «Укроборонпром».

Більше фото