Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала кошти на капітальні ремонти обласних лікарень

Харківщина отримала кошти на капітальні ремонти обласних лікарень

В обласний бюджет прийнято субвенцію в сумі понад 189 млн грн для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Відповідні зміни 23 лютого було внесено до обласного бюджету на 2017 рік. Зробити галузь охорони здоров’я одним з головних пріоритетів цього року пообіцяла голова ХОДА Юлія Світлична.

«Ми будемо наступати на розруху і антисанітарію! Будемо покращувати умови в обласних лікарнях, робити капітальні ремонти», - запевнила керівник області.

За інформацією Департаменту капітального будівництва ХОДА, для проведення ремонтів за рахунок Надзвичайної кредитної програми для відновлення України були визначені лікарні, які першочергово потребують оновлення.

«Крім того, під час формування переліку закладів ураховували кількість внутрішньо переміщених осіб, які в них обслуговуються, адже саме на цю категорію громадян націлена Надзвичайна кредитна програма для відновлення України, - розповів заступник директора департаменту Володимир Норчак. - Проектні організації вже підготували необхідну технічну документацію по цих закладах. Ремонті роботи в лікарнях розпочнуться у найкоротші терміни».

Зокрема, капітальний ремонт буде проведено в офтальмологічному відділенні, навчально-діагностичному корпусі та приміщеннях лікувального корпусу КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня». Відремонтують також хірургічний корпус обласної лікарні та поліклінічне відділення.

Капітальні роботи пройдуть у двоповерховій добудові к лікувальному корпусу КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня», що використовується КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1».

Заплановано реконструкцію приміщень комплексу корпусів Обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення (приймального, фізіотерапевтичного відділення, операційного блоку, облаштування відділення екстреної медичної допомоги) та даху із застосуванням енергозберігаючих технологій.

Капітальні ремонти корпусів, приміщень, фасадів також пройдуть у будівлях КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» та КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня» по вул. Муранова, в обласних інфекційних (дитячій та дорослій) та травматологічній лікарнях тощо.