Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вища школа Харківщини має не тільки традиції, але й гарні перспективи. Юлія Світлична

Вища школа Харківщини має не тільки традиції, але й гарні перспективи. Юлія Світлична

21 лютого голова ХОДА взяла участь у засіданні Ради ректорів вищих навчальних закладів Харківської області.

Під час заходу були обговорені пропозиції щодо нової моделі фінансування вищих навчальних закладів, основні напрями регіональної стратегії «Екологія Харківщини» та інші. Значну увагу було приділено підбиттю підсумків роботи Харківського університетського консорціуму та обговоренню планів на майбутнє.

«У консолідованому рейтингу вишів України за 2016 рік харківська вища школа представлена 29-ма вищими навчальними закладами. Гарні традиції – це, безумовно, важливо, але, спираючись на них, ми повинні рухатися вперед. Це запорука розвитку харківської вищої школи та гарна відповідь усім тим, хто каже про девальвацію національної науки. Ми маємо бажання, перспективу та маємо з вами результат. Цьому, безумовно, передувала велика робота й окремих вишів, і консолідована робота консорціуму, за допомогою якого ми можемо укріплювати свої зусилля та імплементуватися в європейські проекти, налагоджувати нові коопераційні дружні стосунки, мати змогу працювати на базі вишів інших країн та надавати змогу розвиватися нашим студентам, нашій талановитій молоді», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що 2 березня на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна відбудеться виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України.

«Вища школа Харківщини має не тільки традиції, але й гарні перспективи. Сподіваюся, що Харківщина буде й надалі флагманом у науці на теренах України та гарно зарекомендує себе на міжнародній арені», - сказала Юлія Світлична.

Окрему увагу керівник області закцентувала на питанні підтримки безпеки в регіоні, в тому числі безпеки студентів, що навчаються в харківських вишах.

«Завдяки координації дій у найважніші часи 2014 - 2015 років разом з вишами нам вдалося ввести в дію систему безпеки у вищих навчальних закладах. Я прошу кожного ректора приділити особливу увагу питанням створення безпечних умов для здійснення навчально-виховного процесу та проживання студентів у гуртожитках», - сказала голова ХОДА.

У цьому ж контексті Юлія Світлична відзначила й важливість проведення в регіоні роботи з протидії проявам сепаратизму та антидержавницьким заявам.

«На жаль, у вищих навчальних закладах Харківщини є непоодинокі випадки проявів сепаратизму - як з боку викладачів, так і з боку студентів. Вважаю це неприпустимим з точки зору захисту національних інтересів і з морально-етичних міркувань. Хочу наголосити, що в разі наявності таких випадків і фактів за неприйняття відповідних заходів керівники будуть нести персональну відповідальність», - підкреслила керівник області.

Начальник Управління СБУ в Харківській області Едуард Кріцин, який також взяв участь у засіданні Ради ректорів, повідомив, що СБУ протягом місяця розробить спеціальну програму, яка буде спрямована на боротьбу з антиукраїнськими інтернет-ресурсами, за допомогою яких молодь закликають до проявів сепаратизму.

«Ворог використовує різноманітні методи, щоб впливати на тонку середу студентства. Наприклад, створюються псевдоукраїнські сайти, за допомогою яких намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні. Ці сайти виявлені, люди (вони знаходяться не в Україні) нам відомі. Ми розробимо спеціальну програму й разом з вами зможемо запобігти появі факторів, що можуть дестабілізувати ситуацію в регіоні», - звернувся до керівників вишів Едуард Кріцин.

Більше фото