Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено порядок використання коштів обласного бюджету для мікрокредитування підприємців

Затверджено порядок використання коштів обласного бюджету для мікрокредитування підприємців

Відповідне рішення депутати ухвалили під час ІХ сесії VII скликання.

Отримати мікрокредит з обласного бюджету представники малого та середнього бізнесу зможуть для виробництва, переробки і збуту продукції, придбання техніки, обладнання, інноваційних та енергозберігаючих технологій, будівництва і реконструкції виробничих приміщень, надання послуг, у тому числі в сфері сільського зеленого туризму.

Проводитися кредитування буде на умовах конкурсу. Для визначення його переможців сформують конкурсну комісію. Переможці відбору, які запропонували найкращі умови для реалізації проектів, отримають мікрокредит у формі безпроцентної позики.

«Мікрокредит у формі безпроцентної позики надається в національній валюті: у розмірі від 50 до 75 тис. грн - на термін до 1 року, від 75 до 200 тис. грн - на строк до 2 років», - пояснили в Департаменті економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Почати повертати позику необхідно не пізніше, ніж за півроку з моменту перерахування загальної суми мікрокредиту на рахунок суб'єкта підприємництва.

Заходи з мікрокредитування здійснюються у рамках Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016 - 2020 роки, затвердженої рішенням Харківської обласної ради від 8 вересня 2016 року.