Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники АТО отримали відзнаки начальника Генерального штабу ЗСУ

Учасники АТО отримали відзнаки начальника Генерального штабу ЗСУ

В урочистій церемонії нагородження взяв участь директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Від імені керівника області Юлії Світличної він привітав військовослужбовців з отриманням нагород та побажав їм наснаги та довголіття.

«Не викарбувана ще така нагорода, щоб у повній мірі оцінити подвиг наших військових. Наш народ дав достойну відсіч ворогу, який напав на нашу мирну державу. Вороги дуже добре відчули, що таке рука українського бійця. Я впевнений, що ми переможемо: повернемо Крим, і над Донбасом замайорить наш рідний прапор. Ми відстоюємо рідну землю, ми нікому її не віддамо. Україна була і буде вільною та незалежною державою», - сказав Олексій Максимов.

У ході заходу учасники АТО вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.

Як зазначив начальник Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» Олексій Середа, за 2,5 роки війни на сході України загинуло 208 харків’ян.

«У найважчі часи саме ви стали на передову, і саме ви допомогли приглушити той хаос, який виник два роки тому. Честь і хвала вам і велика подяка за те, що ви зробили для нашої держави. Ніколи не здавайтеся, і я сподіваюсь, що і надалі ви будете займати таку ж активну позицію», - звернувся до присутніх Олексій Середа.

У ході урочистої церемонії нагородження слова привітання на адресу учасників АТО прозвучали від військового комісара Харківського ОВК Юрія Калгушкіна та голови Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Олександра Сергієва.

Відзнаки начальника Генерального штабу Збройних сил України отримали 74 учасники АТО.