Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Жителі області, які прийшли на прийом до першого заступника голови ХОДА 16 лютого, зверталися переважно з проханням допомогти у вирішенні земельних питань.

Одна зі скарг стосувалася позбавлення, на думку заявників, права власності на володіння та користування земельними ділянками у Харківському районі.

«Ми маємо акти права власності з 2003-го. У минулому році ми підготували документи на  те, щоб внести дані до електронного державного кадастру. Нам дали відповідь, що ми не маємо права на ці землі. Оскільки в 2015 році права власності були оформлені, й інформація була занесена до державного реєстру на людей, які навіть не проживають у нашому районі, під індивідуальне садівництво. А земля ця визначена для ведення особистого селянського господарства. Ми просимо вирішити це питання», - розповіла одна із заявниць. 

Марк Беккер зазначив, що питання потребує детального вивчення фахівцями профільних підрозділів і структур. Після чого будуть зрозумілі шляхи вирішення проблеми.

«Буквально протягом кількох тижнів у профільному департаменті вивчать це питання, розглянуть нюанси справи, нададуть повну картину ситуації. І ми будемо розуміти, чим ми можемо вам допомогти», - сказав Марк Беккер.

Також заявники зверталися за допомогою в отриманні земельних ділянок у районах області для ведення особистого сільського господарства. 

Ще одне питання стосувалося виготовлення паспорту водного об’єкта, що розташований поблизу села Таранівка Зміївського району.

Один з мешканців села Покотилівка звернувся за допомогою у вирішенні питання щодо незаконного, на думку заявника, заволодіння сусідом частиною вулиці.

Житель Харкова також звернувся з пропозицією щодо реалізації в регіоні програми подолання корупції у сфері освіти. Одночасно він порушив питання стосовно свого працевлаштування на одну з керівних посад у Харківській облдержадміністрації.

«Ви можете подати документи, заяву, взяти участь у конкурсі. Все дуже просто. Вся інформація стосовно цього питання публікується на сайті ХОДА», - пояснив Марк Беккер.

Він пообіцяв розібратися в усіх озвучених заявниками питаннях. Всі, хто прийшов на прийом, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та обласного управління земельних ресурсів.