Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА вивчать законність будівництва в охоронній зоні газопроводу у селищі Бабаї

У ХОДА вивчать законність будівництва в охоронній зоні газопроводу у селищі Бабаї

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко під час особистого прийому громадян 20 січня.

Група жителів селища Бабаї Харківського району звернулася до заступника керівника області зі скаргою на незаконне, на їхню думку, будівництво магазину в охоронній зоні газопроводу. Депутати селищної ради та представники громадськості розповіли, що будівля магазину з прибудовою для котельні, незважаючи на протести громадян, була споруджена на ділянці, де проходить магістраль газопроводу високого тиску - за адресою: вул. Першого травня, 35а. Також заявники повідомили, що у цій справі ведеться судовий розгляд і проводиться низка експертиз.

«Ми в терміновому порядку залучаємо фахівців профільних департаментів. Департаменту містобудування та архітектури ХОДА спільно з ДАБКом, Управлінню паливно-енергетичного комплексу доручаю розглянути законність знаходження за названою адресою будівлі. Всі заходи, які проводяться навколо будови - призупинити», - звернувся до керівників департаментів ХОДА Євгеній Шахненко.

Крім того, на особистий прийом до заступника голови облдержадміністрації звернулися жителі села Стара Новопокровка Чугуївського району. Вони попросили допомоги у ремонті пішохідної доріжки і моста через річку Уди. Євгеній Шахненко доручив розглянути варіанти вирішення питання директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку.

Мешканці Харківської області, які прийшли на прийом до Євгенія Шахненка, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних департаментів облдержадміністрації. Питання, які потребують поглибленого вивчення, заступник голови ХОДА взяв на особистий контроль.