Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 2800 контрактників з Харківщини поповнили лави українського війська

Більше 2800 контрактників з Харківщини поповнили лави українського війська

За інформацією обласного військового комісаріату, до кінця року до них приєднаються ще близько 500 військовослужбовців.

«Головне завдання, яке стоїть сьогодні перед нами - це укомплектування військових частин патріотичними, вмотивованими, фізично здоровими та психологічно стійкими військовослужбовцями військової служби за контрактом. З початку 2016 року Харківський обласний військовий комісаріат направив до українського війська більше 2800 контрактників, серед яких більше 200 офіцерів. Це один з найкращих показників серед військових комісаріатів нашої держави, - розповів заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом та громадськістю Андрій Семенович. - До кінця року планується направити до військових частин додатково близько 500 контрактників, серед яких більше 100 офіцерів».

Найбільш активно до лав Збройних сил вступали представники Дергачівського, Первомайського, Сахновщанського, Чугуївського та Шевченківського районів.

За словами військових, бажання мешканців області служити в армії обумовлюється як патріотичними настроями, так і низкою соціальних гарантій, яка держава надає контрактникам.

«Зарплатня військовослужбовців сьогодні становить від 7 тис. грн для рядового та сержантського складу та від 10 тис. грн для офіцерського складу. Крім того, перебування в зоні проведення АТО надає право на отримання додаткових виплат від 1,2 тис. грн до 4,2 тис. грн», - зазначив Андрій Семенович, підкресливши, що грошове забезпечення гарантовано підвищується у ході просування по службі.

Військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, мають право навчатися без відриву від військової служби у вищих військових та інших навчальних закладах.

Гарантована щорічна відпустка для військовослужбовців, які прослужили менше 10 років, - 30 календарних днів. Для тих, хто прослужив від 10 до 15 років, - 35 календарних днів, від 15 до 20 років - 40 календарних днів, понад 20 років - 45 календарних днів.

«Щорічна основна відпустка надається зі збереженням грошового, матеріального забезпечення та наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення», - уточнив Андрій Семенович.

Крім того, військові мають можливість брати відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин тривалістю 10 календарних днів із збереженням грошового забезпечення.

Перебування військовослужбовця - контрактника в зоні проведення АТО надає право на отримання статусу «учасник бойових дій» та пільг відповідно до чинного законодавства.

«Безоплатна кваліфікована медична допомога, вирішення житлового питання, пенсійне забезпечення, правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей - всі ці переваги матимуть ті, хто захоче служити за контрактом, - підсумував заступник військового комісара області. - А найголовніше - авторитет та повага в українському суспільстві до військовослужбовця, який зі зброєю в руках захищає незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини».