Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична і Андрій Павелко домовилися про повернення міжнародних футбольних матчів на Харківщину

Юлія Світлична і Андрій Павелко домовилися про повернення міжнародних футбольних матчів на Харківщину

13 жовтня керівник області разом з президентом Федерації Футболу України відвідали стадіон «Металіст».

Андрій Павелко наголосив, що поле стадіону відповідає всім вимогам УЄФА.

«Ми переконалися, наскільки прекрасний стадіон. Це одна з найкращих арен країни: і поле, і газон в ідеальному стані», - сказав президент ФФУ.

Керівник області зазначила: регіон зробив все можливе для повернення міжнародних матчів. Зокрема в Харкові зберегли можливості стадіону проводити такого рівня матчі, що підтверджено сертифікатом УЄФА.

«Ми раді тому, що президент ФФУ відгукнувся на нашу пропозицію і прохання всіх уболівальників Харківської області повернути в наш регіон міжнародні футбольні матчі. Ми підписали спільний меморандум, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території Харківської області. Домовилися про те, що проведемо на стадіоні «Металіст» матч за участю національної збірної України. Зі свого боку облдержадміністарція повинна була виконати 4 умови: заручитися підтримкою Федерації футболу України, підготувати стадіон «Металіст» для проведення цього матчу, отримати згоду збірної іншої країни і сертифікат УЄФА. Всі ці умови виконані», - підкреслила Юлія Світлична.

«Я вдячний Юлії Світличній за активну і чітку позицію з тих питань, які було необхідно вирішити для повернення міжнародних матчів в Харків. Крім того, головний тренер національної збірної Андрій Шевченко наполягав, щоб матчі команди проходили саме тут, щоб саме харківські вболівальники зустрілися зі збірною», - сказав Андрій Павелко.

Він також повідомив, що УЄФА сьогодні офіційно підтвердила, що 15 листопада в Харкові буде проведено матч Україна - Сербія, також прийшло повідомлення від збірної Сербії про свою готовність зіграти зі збірною України в Харкові.

«Ми докладемо максимум зусиль, щоб збірна України відчувала себе тут як вдома, - зазначив Андрій Павелко. - Рівно через місяць всі харківські вболівальники зможуть прийти подивитися на відкрите тренування нашої збірної на стадіоні «Металіст». Ця гра дасть можливість в подальшому приймати матчі європейських кубків в Харкові будь-яким українським командам, які виявлять бажання грати на цьому стадіоні».

Юлія Світлична також зазначила, що Харківська область може в повному обсязі забезпечити безпеку проведення матчів.

«Останній матч, який був проведений на стадіоні, показав, що необхідні заходи були прийняті в повному обсязі, що ми можемо забезпечити безпеку і комфорт всіх матчів. Я думаю, що злагоджена робота всіх силових структур і організаційна підготовка дасть нам можливість провести матч на вищому рівні, - акцентувала Юлія Світлична. - Ми цього дуже довго чекали, для нас це велика подія, і я сподіваюся, що ми проведемо його на найвищому рівні всі разом».

Керівник області також нагадала, що на даний момент в жодній країні світу не діють заборони для громадян на відвідування Харківської області.

Більше фото