Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний економічний форум – це вікно можливостей для бізнесу, громадського суспільства і кожного харків’янина. Юлія Світлична

Міжнародний економічний форум – це вікно можливостей для бізнесу, громадського суспільства і кожного харків’янина. Юлія Світлична

Керівник області виступила на пленарному засіданні Форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!»

В.о. голови ХОДА привітала всіх учасників форуму та підкреслила безпрецедентність міжнародного заходу, який проходить у Харківській області 23 вересня.

«Сьогодні світ відкриває для себе нову Україну, Україну нової генерації. Громадський порив до свободи та нового життя починає доповнюватися дисципліною реформ. На зміну природному прагненню вийти з тіні радянської імперії приходить усвідомлення ролі у світі, яку ми як нація прагнемо досягти. Це не роль прикордонного буфера, що потребує постійної допомоги, це роль виробничого та логістичного хабу, що з’єднує країни Європи та азіатських тигрів. Це точка входу для інвестицій, незалежна, економічно спроможна держава, яка здатна себе захистити та має внутрішню силу розмовляти з партнерами мовою пропозицій, а не прохань. Ось прагматична візія України, яку ми під керівництвом Президента Петра Порошенка крок за кроком втілюємо в життя, - відзначила Юлія Світлична. - Саме Харківська область є одним із тих регіонів, де формується стратегічна основа нового українського проекту. Чи маємо ми перспективу? Відповідь на це дає безпрецедентно високий рівень представництва за всю восьмирічну історію існування форуму в Харкові».

Юлія Світлична зазначила, що участь у роботі заходу бере керівництво Адміністрації Президента України, члени уряду, високі представники дипломатичних місій та бізнес-делегацій майже з тридцяти країн світу.

«Особливі слова вітання делегаціям США, Канади, Албанії, Бразилії, В’єтнаму, Індії, Македонії, Румунії, Словенії, Індонезії на чолі з надзвичайними і повноважними послами цих держав, - сказала керівник ХОДА. - Участь у роботі форуму беруть керівники великих міжнародних та вітчизняних компаній, інвестиційних фондів та фінансових організацій, авторитетних бізнес-асоціацій, які прибули з конкретними пропозиціями для співробітництва підприємств нашого регіону. Для нас це не тільки визнання та висока оцінка того шляху, який область пройшла майже за три роки, перед усім це велике вікно можливостей для бізнесу, громадського суспільства і кожного харків’янина. І Харківщина твердо налаштована ним скористатися».

Фото форуму