Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину обрано пілотним регіоном з прогнозування ринку праці

Харківщину обрано пілотним регіоном з прогнозування ринку праці

Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

21 вересня у приміщенні Харківського міського центру зайнятості відбувся круглий стіл з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, навчальних закладів, роботодавців та профспілок.

Як зазначив Володимир Міненко, основною проблемою сучасного ринку праці є невідповідність пропозицій попиту. У службі зайнятості на одну вакансію економіста, бухгалтера, продавця, перукаря претендують по декілька десятків безробітних осіб. І, навпаки, є сталий попит на технологічні спеціальності. Вкрай потрібні висококваліфіковані фахівці з металообробки та машинобудування, будівельної галузі тощо.

«З вересня на базі Харківського міського центру зайнятості розпочато комплексну апробацію соціологічних методів прогнозування тенденцій попиту в розрізі професій. Метою експерименту є поглиблене вивчення сучасного ринку праці. Значну роль в цьому процесі відіграватимуть роботодавці», - повідомив Володимир Міненко.

За його словами, короткострокова та довгострокова перспектива ринку праці упередить масове вивільнення людей.

«До речі, служба зайнятості виплатила 3 млн грн допомоги по частковому безробіттю працівникам 11 підприємств із замкнутим циклом виробництва, - навів дані Володимир Міненко. - Вимушене зупинення виробництва не стало причиною безробіття для більше ніж 1000 працюючих. Харківська служба зайнятості - єдина в Україні практикує надання такої підтримки роботодавцям».

Крім цього, Володимир Міненко повідомив про реформування обласної служби зайнятості. За його словами, планується об’єднання Валківського центру зайнятості з Коломацьким та Красноградського - з Зачепилівським.

«Скорочуватимуться посади, які не надають безпосередньо послуги: водії, бухгалтери тощо. За рахунок цього на 56 посад розшириться функціонал фахівців, які працюють з населенням та роботодавцями», – зазначив директор Харківського обласного центру зайнятості.

З необхідністю проведення експерименту та його надважливістю для розвитку регіону погодились всі учасники круглого столу та запевнили про свою участь у ньому.