Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В регіоні пройшли підготовку громадські активісти, які залучаються до проведення гри «Джура»

В регіоні пройшли підготовку громадські активісти, які залучаються до проведення гри «Джура»

У Всеукраїнському семінарі-тренінгу для тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних ігор для молоді взяли участь 54 особи з 16 областей України.

Як зазначають організатори, захід  спрямований на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

«Цей захід має державне значення та спрямований на національно-патріотичне виховання та спортивну підготовку української молоді на основі козацьких традицій, підвищення самоорганізації дитячих і молодіжних колективів та подальше впровадження здобутих навичок на практиці», - зазначають організатори.

Під час проведення семінару-тренінгу кваліфіковані тренери працювали з молоддю у 6 секціях за наступними напрямами: «Лава-на-лаву», «Страйкбол», «Інформаційна безпека», «Канатна дорога», «Основи самооборони», «Смуга перешкод».

У ході семінару-тренінгу учасники ознайомилися з елементами Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а також з історією національно-визвольних змагань українців. Окрім цього, зусилля тренерів було спрямовано на відпрацювання з учасниками заходу методик, які у подальшому сприятимуть формуванню у молодого покоління національно-патріотичної свідомості та заохоченню молоді до вивчення власної історії, популяризації національно-патріотичного та спортивного виховання, фізичного та морального загартування на засадах цінностей українського козацтва.

«Завдяки роботі учасників семінару-тренінгу, які пройшли навчання, у подальшому вдасться збільшити чисельність молоді, яка пишається своїм українським походженням та готова до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України», - впевнені організатори.

Довідка. Захід був проведений з 16 по 18 вересня Управлінням у справах молоді та спорту при підтримці Міністерства молоді та спорту України на базі Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. До проведення заходу також долучилася громадська організація «Адаптаційний центр».