Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівник ХОДА, представники Євромайдану та ветерани АТО підписали меморандуми про співпрацю

Керівник ХОДА, представники Євромайдану та ветерани АТО підписали меморандуми про співпрацю

Підписання пройшло в ході урочистих заходів з нагоди вручення Державних нагород України 7 вересня.

Обидва документи, які підписані з одного боку - в.о. голови ХОДА Юлією Світличною, а з іншого - представниками Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» та Координаційної ради «Харківський Євромайдан», закріплюють напрямки співпраці та координації дій у питаннях встановлення в м. Харкові пам’ятників Героям антитерористичної операції та Героям Небесної Сотні.

«Початок нашій співпраці покладено. Вважаю, що тільки солідарними зусиллями влади та громадськості ми можемо досягти найвищих результатів, - зазначила Юлія Світлична. -  Я глибоко переконана, що змістове навантаження, а також візуальне оформлення цих меморіальних комплексів і споруд повинні визначити ті, хто розуміє дух, хто був там, кому знайомі ці емоції. Але, безумовно, всю організаційну роботу та вирішення юридичних моментів обласна влада готова взяти на себе та провести всю роботу в строки, що визначені законодавством України».

Обидва документи визначають пріоритетними напрямами співпраці наступні: здійснення взаємного обміну пропозиціями та інформацією з питань встановлення пам’ятників, сприяння забезпеченню координації дій органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, розробка ескізних проектів, відповідної документації та фінансово-економічного обґрунтування вартості створення пам’ятників.

«Меморандуми передбачають створення робочих груп за участі представників обласної, місцевої  влади,  представників громадськості. Задля того щоб процес був організований і обговорений з усіма учасниками», - зазначила Юлія Світлична.

Більше фото