Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін та Джудіт Гоф домовились про стажування обдарованої молоді Харківщини у вишах Великобританії

Ігор Райнін та Джудіт Гоф домовились про стажування обдарованої молоді Харківщини у вишах Великобританії

22 серпня голова ХОДА зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні.

У зустрічі також взяли участь перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична та перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко.

Презентуючи потенціал Харківської області, Ігор Райнін зупинився на роботі, яку проводить керівництво регіону в напрямку розвитку міжнародних відносин.

«Ми налагодили активні стосунки з ЄС, зі Сполученими Штатами. Представництва Харківської області відкриті у Вашингтоні та Китайській народній республіці. Близько місяця в регіоні працює представництво Консультативної місії ЄС. За підтримки європейських партнерів ми реалізуємо проект зі створення сучасного Центру надання адміністративних послуг - найбільшого в Україні. Ми сподіваємось, що за вашої участі наші стосунки з Великою Британією також набиратимуть обертів», - зазначив голова ХОДА.

Так, одним з перспективних напрямків взаємин, на думку учасників зустрічі, може стати співпраця у сфері освіти та науки.

«Харків є визнаним центром науки та освіти в Україні. Саме в цій галузі нам хотілося б розвивати міжнародну співпрацю з Великою Британією - світовим лідером у освітній сфері», - підкреслив голова ХОДА.

Як зазначила під час розмови Юлія Світлична, цього року Харківщина посіла перше місце серед регіонів України за кількістю переможців учнівських олімпіад, а також лідирує за результатами конкурсу-захисту наукових робіт МАН.

«Також у нас є велика кількість учасників міжнародних олімпіад серед випускників шкіл. Тобто в Харківській області багато молоді, яка бачить своє місце в науці. Ми хочемо, щоб найбільш обдарована молодь мала можливість проходити стажування у навчальних закладах Великої Британії. Це дозволить талановитим учням розширити свій кругозір та набратися досвіду в найкращих навчальних закладах Європи», - підкреслила Юлія Світлична.

Джудіт Гоф, у свою чергу, зазначила, що Харківщина дійсно має репутацію провідного центра науки й освіти, і висловила готовність до обговорення подальшої співпраці у цій сфері.

Також у ході зустрічі обговорили інші проекти, які реалізуються в області за участю Посольства Великої Британії, зокрема, ті, які стосуються підтримки внутрішньо переміщених осіб.

«Ми розуміємо, що на ваш регіон лягло серйозне навантаження у зв’язку з великою кількістю переселенців, тож саме вам міжнародна спільнота має приділяти особливу увагу», - підкреслила Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії.

Крім того, говорячи про розвиток міжнародних зв’язків, вона наголосила на необхідності розвитку міжрегіональних відносин між Харківщиною та британським територіями

«Наприклад, ми маємо великий технічний та виробничій центр - Бристоль, співпраця з яким буде ефективною для вашого регіону», - зазначила Джудіт Гоф.

Голова ХОДА підтримав пропозицію посла та запевнив її в тому, що Харківщина є надійним міжнародним партнером.

«Наш регіон активно працює за різними міжнародними програмами. Ми розуміємо, що міжнародна співпраця  потрібна, в першу чергу, саме нам, тож надзвичайно відповідально ставимося до якісного виконання зобов’язань, які беремо на себе», - підкреслив Ігор Райнін.

Більше фото