Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво об’єднаних громад Харківщини ознайомилось з досвідом роботи дніпропетровських колег

Керівництво об’єднаних громад Харківщини ознайомилось з досвідом роботи дніпропетровських колег

8 серпня делегація нашої області відвідала Солонянську об'єднану територіальну громаду - одну зі 159-ти перших в Україні.

Захід було організовано в рамках співпраці Харківського та Дніпропетровського регіональних Офісів реформ та розвитку.

«Питання, які розглядалися, в першу чергу, стосувалися формування переліку власних та делегованих повноважень, які реалізуються громадою, та які поки ще є сенс залишати на рівні району, - розповіла координатор Харківського регіонального Офісу реформ та розвитку Діана Баринова. - Колеги з Дніпропетровщини поділилися досвідом організації діяльності у сфері освіти, медицини, взаємодії центра та долучених територій, формування спільного бюджету, створення ефективного виконкому, організації фінансової діяльності, залучення громадськості до процесів управління громадою».

У ході зустрічі з делегацією Харківщини голова Солонянської ОТГ Михайло Копійка запевнив, що колеги не пожалкують, що об’єдналися, бо можливості спроможних громад сьогодні значно більші.

Також під час заходу з інформацією про особливості реалізації реформи на території Дніпропетровської області, яка є однією з «піонерів» щодо об’єднання, виступила Олена Тертишна — координатор Дніпропетровського регіонального Офісу реформ та розвитку.