Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична привітала молодих педагогів з успішним завершенням навчання

Юлія Світлична привітала молодих педагогів з успішним завершенням навчання

30 червня перший заступник голови ХОДА взяла участь в урочистостях, присвячених врученню дипломів випускникам Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

Юлія Світлична від імені глави ХОДА Ігоря Райніна привітала випускників і викладачів вузу.

«За 212 років існування Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди цей вуз випустив понад 200 тисяч кваліфікованих фахівців. Вони реалізували себе не тільки у викладацької діяльності, але і досягли вискоих результатів у науковій та спортивній сферах, а також в сфері держуправління, - сказала Юлія Світлична. - Можна з упевненістю відзначити, що бренд Національного педагогічного університету є своєрідним знаком якості для всіх, хто має відношення до освіти і науки».

Ректор ХНПУ ім. Г.С. Іван Прокопенко повідомив, що в цьому році університет випускає 3080 магістрів, спеціалістів та бакалаврів, які успішно виконали навчальний план. З них 195 осіб отримують дипломи з відзнакою.

«85% вчителів в Харківській області - випускники нашого університету. Всі вони володіють іноземними мовами, - зазначив Іван Прокопенко. - Ми приділяли достатньо уваги їх формуванню як громадян України і пишаємося, що вони справжні українці. Я впевнений, що вони гідно виконуватимуть свою роботу».

В ході урочистого заходу Юлія Світлична вручила найкращим випускникам дипломи з відзнакою.

Перший заступник голови ХОДА також зазначила, що університет активно налагоджує відносини з міжнародними представниками. Зокрема у вузі відкрито регіональний Китайський культурний центр.

«Ми тісно співпрацюємо з Китайською народною республікою. Сподіваємося, що наші країни побудують ефективні відносини, які дадуть новий поштовх для розвитку України», - зазначила Юлія Світлична.

Вона також нагадала, що за ініціативи Президента України Петра Порошенка в Україні проходить реорганізація системи освіти і науки.

«У зв'язку з цією реорганізацією і новим підходом до фундаментального будівництва системи освіти, нам вдається досягати нових якісних результатів. Харківська область за підсумками 2015 року посiла перше місце серед усіх регіонів України за доступністю та якістю послуг в сфері освіти. Я вважаю, що ми на правильному шляху, стратегічні плани виконуються, і вони дають результат», - зазначила Юлія Світлична.
 

Більше фото