Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відібрані ділянки для будівництва житла учасникам АТО

На Харківщині відібрані ділянки для будівництва житла учасникам АТО

Завдяки обласній Програмі надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла покращити житлові умови зможуть 185 сімей.

Згідно з умовами програми учасникам АТО надаватиметься фінансова підтримка в сумі 40% від нормативної вартості житла. Компенсуватимуться витрати на будівництво житлового або садового будинку, що передбачене відповідною містобудівною документацією місцевого рівня, або придбання квартири в багатоквартирному житловому будинку, який знаходиться в стадії будівництва.

Як зазначив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович, обласна програма в повному обсязі запрацює вже в липні - після погодження відповідного порядку використання коштів обласного бюджету.

Наразі триває роз’яснювальна робота, проводиться відбір  житлових об’єктів для участі в програмі, визначаються надійні будівельні компанії, йде процес виділення  земельних ділянок для котеджних будинків, а також підготовка містобудівної документації. До проведення комплексу заходів долучилося  харківське управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 

«Вже відібрано земельні ділянки в смт Слатине та Малинівка, а також селах Вільхівка, Руська Лозова й Червона поляна. До участі в програмі будуть залучені такі забудовники: «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», «Куряжський домобудівельний комплекс». Серед багатоквартирних будинків можна виділити об’єкти  по просп. Перемоги, 83, Салтівському шосе та інші», - зазначив Михайло Рабінович.

Більше фото